στιγμα μεσογειακης αναιμιας | πλαγιοι συνδεσμοι γονατος | λιπωμα στα χειλη

Η ατμοσφαιρική ρύπανση δεν αστειεύεταιΑύξηση της θνησιμότας από 0,4% έως 0,8% παρατηρείται τις ημέρες που έχουμε αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ακόμα και κάτω από τα επιτρεπτά όρια. Τα ανησυχητικά αυτά στοιχεία, που προήλθαν από μελέτες 11 επιστημονικών ομάδων σε 15 πόλεις, παρουσίασε η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Κ. Κατσουγιάννη στο σεμινάριο για την Υγεία και το Περιβάλλον που γίνεται αυτές τις μέρες στην Θεσσαλονίκη.

Η αύξηση του καπνού στην ατμόσφαιρα αυξάνει τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και την θνησιμότητα, από αναπνευστικά και καρδιακά νοσήματα, ενώ τα αυξημένα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου προκαλούν αύξηση των κρίσεων άσθματος. Μακροχρόνιες έρευνες στην Αμερική, που διήρκεσαν 13-15 χρόνια, έδειξαν ότι στις πόλεις με αυξημένη ρύπανση, η γενική θνησιμότητα ήταν αυξημένη κατά 26%, ενώ οι θάνατοι από καρκίνο του πνεύμονα και καρδιοαναπνευστικές παθήσεις παρουσίαζαν αύξηση 37%!

Στο ίδιο σεμινάριο ο καθηγητής ιατρικής του ΑΠΘ Λ. Σεχλετίδης, παρουσίασε επιδημιολογικές μελέτες που έγιναν στην Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα, βάση των οποίων, η αυξημένη ρύπανση έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων ρινίτιδας και χρόνιας βρογχίτιδας. Οι έρευνες αυτές έδειξαν επίσης, τη σχέση του χρωμίου και νικελίου με την καρκινογένεση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.