Ο Αρχιεπίσκοπος θα μιλήσει στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Συνέδριο

Η «Ορθόδοξη άποψη για την ευθανασία», θα είναι το θέμα της ομιλίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστόδουλου, στο 22ο Πανελλήνιο Χειρουργικό Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Η επίσημη άποψη της εκκλησίας, για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, που απασχολεί έντονα τόσο την επιστημονική κοινότητα όσο και τους απλούς πολίτες, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το 22ο Πανελλήνιο Χειρουργικό Συνέδριο συμπληρώνει φέτος 72 χρόνια ζωής. Είναι αφιερωμένο στον «Νέο Ελληνα Χειρουργό» και για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν στρογγυλές τράπεζες από ειδικευόμενους γιατρούς και φοιτητές, με στόχο να αναδείξουν την δουλειά τους, αλλά και να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του συνεδρίου κ. Ε. Χατζηγιαννάκης, «στην ανατολή της νέας χιλιετίας πρέπει να ατενίζουμε με σοβαρότητα και διορατικότητα το μέλλον των νέων ανθρώπων, καθώς αυτοί είναι η ελπίδα της χειρουργικής».

Αλλη μια καινοτομία του συνεδρίου θα είναι η συνεργασία Ελλήνων και Τούρκων γιατρών γαι το θέμα της εχινοκοκκίασης. Μιας ασθένειας που παρουσιάζει έξαρση και εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τόσο την χώρα μας, όσο και την Τουρκία. Στην Ελλάδα μετά από σοβαρές προσπάθειες, η ασθένεια παρουσιάζει μείωση κατά 70%, στην γειτονική χώρα όμως, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι σοβαρή.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση