βιταμινη c μειωση βαρους | νόσος paget | βαγοτονία | συμπτωματα μηνισκου | στιγμα μεσογειακης αναιμιας

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι εργαστηριακοί γιατροίΣτο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Εργαστηριακών Γιατρών, Βιοπαθολόγων, Κυτταρολόγων κλπ, όσο και πλήθος ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που στεγάζονται και λειτουργούν μέσα σε μεγάλες ιδιωτικές κλινικές. Με τις προσφυγές τους, αιτούνται την ακύρωση του υπ'αριθμ. 235/2000 Προεδρικού Διατάγματος, στο οποίο προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός και η λειτουργία ιδιωτικών κλινικών και καταγγέλλουν ως αντισυνταγματική την απαγόρευση της λειτουργίας των διαγνωστικών κέντρων και άλλων ιδιωτικών φορέων πρωτοβάθμιας υγείας, μέσα σε ιδιωτικές κλινικές τρίτων, απαγόρευση, που επεβλήθη πρόσφατα.

Υποστηρίζουν ότι η εν λόγω απαγόρευση είναι αντίθετη στις συνταγματικές επιταγές των άρθρων 5 και 106, καθώς εισάγει αθέμιτο περιορισμό στην άσκηση της οικονομικής ελευθερίας, ενώ παραβιάζεται η υποχρέωση του κράτους για κοινωνική ειρήνη. Παράλληλα επισημαίνουν ότι οι απαγορευτικές διατάξεις του εν λόγω Διατάγματος τους στερεί το δικαίωμα να ασκήσουν νόμιμη επιχειρηματική δράση, η οποία προστατεύεται από το Σύνταγμα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.