εγκολπωνατα εντερου | πνευμονια και βροχοσπασμος | πάθηση παχέος εντέρου με κοπρανα από το στόμα

Σπάει το μονοπώλιο του ΒιάγκραΑκυρη η άδεια ιατρικής ευρεσιτεχνίας της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer για ένα από τα βασικά συστατικά του φαρμάκου Βιάγκρα, κατά της ανδρικής ανικανότητας. Την απόφαση αυτή εξέδωσε ο δικαστής Χιού Λάντι, του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βρετανίας, καθώς απεδέχθη σχετική αγωγή, που κατέθεσε η φαρμακοβιομηχανία Lilly Icos, η οποία και ισχυριζόταν ότι η αναγνώριση στη Pfizer μονοπωλιακού δικαιωμάτός της σε αυτό το σημαντικό συστατικό του φαρμάκου εμποδίζει τις έρευνες άλλων εταιριών και είναι άκυρη.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει ότι η επιστημονική γνώση, που απετέλεσε τη βάση για την ανακάλυψη αυτή ήταν ήδη γνωστή και επομένως η άδεια ευρεσιτεχνίας του 1993 δεν ισχύει. Όπως επισήμανε ο Βρετανός δικαστής, με αυτό το σκεπτικό, το Βιάγκρα δεν ήταν μια απροσδόκητη ανακάλυψη. Ο νομικός σύμβουλος της Lilly Icos κ. Μαρκ Χόντζον δήλωσε ότι οι πελάτες του θα ενθουσιαστούν με την απόφαση του δικαστηρίου. Σημειωτέον ότι η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Lilly Icos προσπαθεί να παρασκευάσει ένα δικό της φάρμακο κατά της ανδρικής ανικανότητας. Η εταιρία Pfizer ανακοίνωσε ότι η άδεια ευρεσιτεχνίας, για το βασικό συστατικό του Βιάγκρα ισχύει ως το 2013 και η δικαστική απόφαση δεν την περιλαμβάνει. Ισχυρίζεται δε ότι η απόφαση αυτή αφορά το ρόλο των ανασταλτικών παραγόντων PDE5, τους οποίους πλέον μπορούν να χρησιμοποιήσουν και άλλες εταιρίες για την παρασκευή παρόμοιων φαρμάκων. Ομως, η εταιρία εξακολουθεί να έχει τα δικαιώματα στη μοριακή δομή του Βιάγκρα. Τέλος η Pfizer εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.