‘Εξωγήινη’ αίρεση κλωνοποιεί μωρό στην Αμερική

'Εξωγήινη' αίρεση κλωνοποιεί μωρό στην ΑμερικήΤην κλωνοποίηση μωρού, το οποίο έχει πεθάνει, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια εταιρεία, η οποία ανήκει σε μια παράξενη αίρεση που ονομάζεται Raelians, σύμφωνα με τελευταίο δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times. Το θέμα είχε φέρει στο προσκήνιο με εκτενές άρθρο του το Care στις 19 Οκτωβρίου. Οι προσπάθειες πλέον έχουν ήδη ξεκινήσει, σ΄ένα εργαστήριο στην έρημο της Νεβάδα των ΗΠΑ, όπου ως γνωστόν δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την κλωνοποίηση ανθρώπων. Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θεωρούν ότι το πρώτο μωρό θα γεννηθεί προς το τέλος του επόμενου έτους. Επικεφαλής του προγράμματος είναι η βιοχημικός B. Boisselier, με γαλλική καταγωγή, που δήλωσε ότι ο σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία αιώνιας ζωής!

Η εταιρεία που προχωρά στην κλωνοποίηση λέγεται Clonaid, έχει την έδρα της στις Μπαχάμες και ελέγχεται από μια παραθρησκευτική οργάνωση με το όνομα Raelians. Αρχηγός της είναι ένας πρώην αθλητικογράφος που λεγόταν C. Vorihon, ο οποίος άλλαξε το όνομα του σε Rael όταν, όπως ισχυρίζεται, το 1973 συναντήθηκε με εξωγήινους και του αποκαλύφτηκε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι κλώνοι μιας ομάδας επιστημόνων από άλλον πλανήτη. Σήμερα η οργάνωση αυτή αριθμεί 50.000 μέλη σε 85 χώρες.

Το ανησυχητικό είναι ότι η οργάνωση αυτή εργάζεται πολύ μεθοδικά στην προσπάθεια της να κλωνοποίησει ανθρώπινο έμβρυο, με αποτέλεσμα η επιστημονική κοινότητα να έχει θορυβηθεί. Οι γονείς του μωρού, που πέθανε τον περασμένο Φεβρουάριο, προσέφεραν στην εταιρεία 172 εκατομμύρια δραχμές, προκειμένου να ξαναδημιουργήσουν την κόρη τους. Η τεχνική που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία της Dolly, του γνωστού προβάτου, που ήταν το πρώτο κλωνοποιημένο θηλαστικό. Μέχρι τώρα περισσότερες από 50 γυναίκες έχουν προσφερθεί εθελοντικά προκειμένου να κυοφορήσουν τα κλωνοποιημένα έμβρυα, ανάμεσα τους και η μεγαλύτερη κόρη της γαλλίδας βιοχημικού.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση