υπερπλασια | αποχρεμπτικά | πόνος μετά από εξωμητριο | ουρικό οξύ στην προεκλαμψια | προεκλαμψια και ουρικο οξυ

'Εξωγήινη' αίρεση κλωνοποιεί μωρό στην ΑμερικήΤην κλωνοποίηση μωρού, το οποίο έχει πεθάνει, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια εταιρεία, η οποία ανήκει σε μια παράξενη αίρεση που ονομάζεται Raelians, σύμφωνα με τελευταίο δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times. Το θέμα είχε φέρει στο προσκήνιο με εκτενές άρθρο του το Care στις 19 Οκτωβρίου. Οι προσπάθειες πλέον έχουν ήδη ξεκινήσει, σ΄ένα εργαστήριο στην έρημο της Νεβάδα των ΗΠΑ, όπου ως γνωστόν δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την κλωνοποίηση ανθρώπων. Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θεωρούν ότι το πρώτο μωρό θα γεννηθεί προς το τέλος του επόμενου έτους. Επικεφαλής του προγράμματος είναι η βιοχημικός B. Boisselier, με γαλλική καταγωγή, που δήλωσε ότι ο σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία αιώνιας ζωής!

Η εταιρεία που προχωρά στην κλωνοποίηση λέγεται Clonaid, έχει την έδρα της στις Μπαχάμες και ελέγχεται από μια παραθρησκευτική οργάνωση με το όνομα Raelians. Αρχηγός της είναι ένας πρώην αθλητικογράφος που λεγόταν C. Vorihon, ο οποίος άλλαξε το όνομα του σε Rael όταν, όπως ισχυρίζεται, το 1973 συναντήθηκε με εξωγήινους και του αποκαλύφτηκε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι κλώνοι μιας ομάδας επιστημόνων από άλλον πλανήτη. Σήμερα η οργάνωση αυτή αριθμεί 50.000 μέλη σε 85 χώρες.

Το ανησυχητικό είναι ότι η οργάνωση αυτή εργάζεται πολύ μεθοδικά στην προσπάθεια της να κλωνοποίησει ανθρώπινο έμβρυο, με αποτέλεσμα η επιστημονική κοινότητα να έχει θορυβηθεί. Οι γονείς του μωρού, που πέθανε τον περασμένο Φεβρουάριο, προσέφεραν στην εταιρεία 172 εκατομμύρια δραχμές, προκειμένου να ξαναδημιουργήσουν την κόρη τους. Η τεχνική που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία της Dolly, του γνωστού προβάτου, που ήταν το πρώτο κλωνοποιημένο θηλαστικό. Μέχρι τώρα περισσότερες από 50 γυναίκες έχουν προσφερθεί εθελοντικά προκειμένου να κυοφορήσουν τα κλωνοποιημένα έμβρυα, ανάμεσα τους και η μεγαλύτερη κόρη της γαλλίδας βιοχημικού.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.