υπερθυρεοειδισμός | βελονισμος και κωφωση | βιταμίνη ε | λευκή περιοχή στο αιδειο | πρωτες βοηθειες γεννα

Βήμα βήμα κερδίζεται η μάχη κατά του AIDSΗ μάχη να μετατραπεί το AIDS από μία θανατηφόρα νόσος σε χρόνια, κερδίζεται χρόνο με τον χρόνο, χάρη στην συνεχή εξέλιξη που παρουσιάζεται στους τρόπους αντιμετώπισης του. Από την χρήση του φαρμάκου ΑΖΤ το 1988 που είχε περιορισμένα αποτελέσματα, έχουμε περάσει σήμερα στην τριπλή αντιρετροϊκή αγωγή που όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του ιικού φορτίου και την σημαντική αύξηση του χρόνου ζωής των ασθενών. Στην Ελλάδα σήμερα 2500 φορείς υποβάλλονται σ΄αυτήν την θεραπεία, ενώ ο αριθμός των νοσούντων ανέρχεται στους 1000. Τα στοιχεία αυτά αναφέρθηκαν στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το AIDS, που διεξάγεται από τις 2 έως τις 4 Νοεμβρίου στην Αθήνα, οπου επισημάνθηκε ο ρόλος και η σημασία των διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων τόσο στην πρόληψη, όσο και στην έγκαιρη διάγνωση του Aids.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου κ. Σαρόγλου, παρ΄όλες τις προόδους που έχουν γίνει στην θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου, δεν έχει γίνει κατορθωτό να εκρριζωθεί ο ιός από τον οργανισμό των ασθενών με αποτέλεσμα την αναγκαστική δια βίου πρόσληψη φαρμακευτικής αγωγής και με την πρόληψη να παραμένει το κατ΄εξοχήν μέτρο αντιμετώπισης της νόσου.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.