διακρινείς εντερικοί ήχοι | iogenhs vakthriakh | τείνων την πλατεία περιτονία

Τα extreme sports κρύβουν κινδύνουςΑπό λεπτοσπείρωση προσβλήθηκαν πολλοί αθλητές που πήραν μέρος σ΄ έναν ιδιόμορφο τύπο μαραθωνίου που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο στην ζούγκλα του Borneo. Στους μαραθώνιους αυτού του τύπου οι αθλητές δοκιμάζουν την αντοχή τους σε διάφορα αγωνίσματα που γίνονται στο φυσικό περιβάλλον όπως τρέξιμο, κολύμπι και καγιάκ και έχουν μεγάλη απήχηση στους λάτρεις των extreme sports. Η επαφή όμως των αθλητών με το νερό ποταμών ή λιμνών μερικές φορές κρύβει κινδύνους για την υγεία τους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι αθλητές ήρθαν σε επαφή με νερό ποταμών που ήταν μολυσμένο με λεπτόσπειρες, με αποτέλεσμα οι μικροοργανισμοί να περάσουν στον οργανισμό τους διαμέσου αμυχών ή τραυμάτων που έφεραν στο σώμα τους. Η λεπτοσπείρωση είναι νόσος που προσβάλει άγρια θηλαστικά και κατοικίδια ζώα, κυρίως δε τρωκτικά, σκύλους, γάτες και βοοειδή. Εκδηλώνεται με πυρετό, εμετούς, διάρροια, πόνους στην κοιλιά και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις προσβάλλει το ήπαρ, τα νεφρά και τους πνεύμονες οπότε μπορεί να προκαλέσει και τον θάνατο του ασθενή. Καθώς η επαφή με μολυσμένα νερά είναι ο συνηθέστερος τρόπος μόλυνσης από την νόσο, ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης είναι η κάλυψη των σημείων του σώματος που θα έρθουν σε επαφή με το νερό με κατάλληλα ρούχα ή υποδήματα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.