Υποπτο για εμφράγματα συστατικό δημοφιλών φαρμάκων

Υποπτο για εμφράγματα συστατικό δημοφιλών φαρμάκωνΤην απόσυρση από την αγορά σκευασμάτων αδυνατίσματος αλλά και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων που περιέχουν φαινυλπροπανολαμίνη, μία ουσία που θεωρείται ύποπτη για την πρόκληση καρδιακών εμφραγμάτων, ζήτησε από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ειδική συμβουλευτική επιτροπή. Η συγκεκριμένη ουσία, περιέχεται σε προϊόντα αδυνατίσματος όπως το Dexatrim αλλά και σε φάρμακα όπως τα DIMETAPP, ORNADE, RHINOPRONT για το συνάχι, που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων συνήθως ακολουθεί τις προτάσεις των συμβουλευτικών του επιτροπών, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί ότι τα φάρμακα αυτά που χορηγούνται για το συνάχι και συναφείς καταστάσεις και περιέχουν φαινυλπροπανολαμίνη χρησιμοποιούνται με επιτυχία επί έτη και δεν έχουν αναφερθεί αξιόλογες παρενέργειες. Πάντα βέβαια εφόσον η χρήση τους είναι λογική και κάτω από ιατρική παρακολούθηση. Ακόμη επισημαίνεται οτι το Dexatrim δεν κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση