εμπειριες απο δακτυλικη εξεταση | μετεγχειρητικη ατελεκτασια κλινικη εικονα

Εναρξη του Πανελλήνιου Οδοντιατρικού ΣυνεδρίουΞεκινά αύριο τις εργασίες του το Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο, τις εργασίες του οποίου θα καλύπτει καθημερινά το Care, με αναλυτική παρουσίαση από τις σελίδες του των ανακοινώσεων που θα παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό. Μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στο συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής, είναι η χρήση των Laser στην Οδοντιατρική, οι εξελίξεις στο χώρο των εμφυτευμάτων και οι κακοί δείκτες στοματικής υγείας των Ελλήνων.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες με αφορμή το συνέδριο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Χ. Καραπάνος, τόνισε ιδιαίτερα την κακή στοματική υγεία που παρουσιάζουν οι Ελληνες και ιδίως τα παιδιά, αν και η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη αναλογία οδοντιάτρων ανά κάτοικο διεθνώς. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε, ότι ένα στα δύο ελληνόπουλα ηλικίας πέντε χρονών προσβάλλεται από τερηδόνα, ενώ το 40% των παιδιών ηλικίας 6-12 ετών χρειάζεται θεραπεία ουλίτιδας. Το φαινόμενο αυτό η Ομοσπονδία το αποδίδει στην έλλειψη ενιαίας πολιτικής από την πολιτεία, αλλά και στον πληθωρισμό του οδοντιατρικού επαγγέλματος.

Ο καθηγητής Ακίνητης Προσθετικής της Οδοντιατρικής Σχολης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Α. Δουκουδάκης, αναφέρθηκε στο Laser και στην προοπτική να αντικαταστήσει στο μέλλον τον οδοντιατρικό τροχό. Αν και το Laser, χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά στην χειρουργική των σκληρών ιστών, η τεχνολογία δεν επιτρέπει ακόμα την πλήρη αντικατάσταση, του όχι και τόσο δημοφιλούς, τροχού.

Τέλος αναφορά έγινε στην θεαματική αύξηση του ποσοστού επιτυχίας των εμφυτευμάτων που πλέον υπερβαίνει το 90% και στην σημαντική βοήθεια που προσφέρουν στην διάγνωση των παθήσεων του στόματος, η ψηφιακή ακτινογραφία και η αξονική τομογραφία.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.