Επανεμφάνιση του κολπικού αντισυλληπτικού σπόγγου

Επανεμφάνιση του κολπικού αντισυλληπτικού σπόγγουΕνας νέος κολπικός αντισυλληπτικός σπόγγος, επανακυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία, μετά από πέντε χρόνια, αφού είχε αποσυρθεί από την κυκλοφορία εξ αιτίας των ανεπιθύμητων ενεργειών που παρουσίαζε ο προκάτοχός του. Σύμφωνα με την Sinclair Pharmaceuticals, τη φαρμακευτική εταιρεία η οποία κατασκευάζει το νέο προϊόνπου ονομάζεται Protectaid, η νέα σύνθεση τριών σπερματοκτόνων προσφέρει προστασία για την αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης σε ποσοστό 90% περίπου, ενώ ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο ερεθισμού και κνησμού.

Ο σπόγγος περιέχει νονοξυλόνη-9, νατριούχο εστέρα του χολικού οξέος και χλωριούχο βενζαλκόνιο, σε αντίθεση με παλαιότερα προϊόντα τα οποία περιείχαν μόνο νονοξυλόνη-9. Ο συνδυασμός των τριών ουσιών είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός σε ότι αφορά την σπερματοκτόνο δράση του, ενώ στο νέο σπόγγο περιέχεται μόνο το ένα δωδέκατο της ποσότητας από κάθε ουσία, που θα ήταν απαραίτητο για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα, αν η κάθε ουσία χρησιμοποιούνταν ξεχωριστά.

Ο σπόγγος τοποθετείται στον κόλπο 15 λεπτά πριν τη σεξουαλική επαφή και παραμένει δραστικός για περισσότερο από 6 ώρες, ενώ είναι δυνατό να παραμείνει μέσα στον κόλπο για περισσότερο από 12 ώρες. Η τιμή του προϊόντος στη Βρετανία είναι 10 λίρες (περίπου 5.700 δραχμές) και στη συσκευασία περιέχονται 4 σπόγγοι. Ο αντισυλληπτικός σπόγγος πωλείται επίσης στον Καναδά και το Χονγκ Κονγκ.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση