πλευριτιδα | περπατημα με βαρη στα χερια | βιοψια ηπατος | σύνδρομο ρενό | pranayama τι ειναι

Πόση ακτινοβολία δεχόμαστε σε ένα αεροπορικό ταξίδι;Σε μια προσπάθεια να διερευνηθούν οι επικίνδυνες ακτινοβολίες από τον ήλιο και οι πιθανές επιδράσεις τους σε όσους βρίσκονται στο αεροπλάνο, ειδικοί επιστήμονες θα μελετήσουν τον κίνδυνο που διατρέχουν οι επιβάτες και το πλήρωμα των αεροσκαφών από την κοσμική ακτινοβολία, ανακοινώθηκε στην Βρετανική εφημερίδα 'The Independent'. Οι μακρές διαδρομές στα 35.000 πόδια, λέγεται ότι έχουν σαν αποτέλεσμα την έκθεση σε ακτινοβολία ισοδύναμη με την ακτινοβολία μιας ακτινογραφίας θώρακα και, ενώ οι επιβάτες δεν διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο, η συχνή έκθεση σε τέτοιου είδους ακτινοβολία, η οποία δεν φιλτράρεται από την ατμόσφαιρα σε τέτοιο υψόμετρο, είναι γνωστό ότι προκαλεί την εμφάνιση καρκίνου.

Σύμφωνα με οδηγία ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από τον περασμένο Μάιο, τόσο οι πιλότοι όσο και το υπόλοιπο πλήρωμα, πρέπει να εξετάζονται τακτικά για την πιθανή υπερβολική έκθεση σε ακτινοβολία. Η μελέτη, η οποία ξεκίνησε πρόσφατα, πρόκειται να ελέγξει και να παρακολουθήσει πληρώματα και επιβάτες οι οποίοι ταξιδεύουν συχνά και θεωρείται ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Για την πραγματοποίηση των μετρήσεων πρόκειται να τοποθετηθούν πολύπλοκες συσκευές σε μεγάλο αριθμό αεροσκαφών. Η νομοθεσία επιβάλλει ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας πρέπει να διατηρούνται όσο το δυνατό χαμηλότερα για εγκύους-μέλη του πληρώματος, οι οποίες πρέπει να εκτελούν υπηρεσία εδάφους.

Σύμφωνα με τον Robin Hunter, διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η έκθεση στην ακτινοβολία μέσα στα αεροσκάφη, ποικίλουν, ενώ πρέπει να καθοριστεί με ακρίβεια η επίδραση της ηλιακής δραστηριότητας. Ωστόσο, δεν παραλείπει να συμπληρώσει ότι η συνολική δόση ακτινοβολίας για τα πληρώματα και τους επιβάτες που ταξιδεύουν συχνά, μπορεί να είναι σημαντική.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.