ηπατικη κυστη | καλιο ανακοπη | σφυγμοι το λεπτο | εμβολιο ερυθρας κανει πυρετο | εσω πλαγιος συνδεσμος

Sex: το σκέφτηκες καλά?Οχι στην πρόωρη έναρξη της σεξουαλικής ζωής των εφήβων είναι το μήνυμα διαφημιστικής εκστρατείας που θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους και θα στοιχίσει 2 εκατομμύρια στερλίνες στην Βρετανική κυβέρνηση! Απώτερος στόχος της καμπάνιας αυτής είναι να μειώσει τα ποσοστά εφηβικής εγκυμοσύνης της χώρας, τα οποία είναι από τα υψηλότερα της Ευρώπης, καθώς 90.000 κοπέλες κάτω των 19 ετών μένουν έγκυες κάθε χρόνο. Για τον σκοπό αυτό έχουν δαπανηθεί τα τρία τελευταία χρόνια στην Αγγλία 60 εκατομμύρια στερλίνες, δηλαδή πάνω απο 30 δισεκατομμύρια δραχμές.

Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πείσει τις νεαρές αγγλίδες να μην ενδίδουν εύκολα στις πιέσεις που δέχονται για σεξουαλική επαφή και να τις ενημερώσει για τα προβλήματα που κρύβονται πίσω από την εφηβική εγκυμοσύνη. Επίσης θα υπάρχουν αναφορές στην αντισύλληψη και στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η Υπουργός Δημόσιας Υγείας Yvette Cooper δηλώνει στους Times του Λονδίνου οτι το μήνυμα θα περνάει ξεκάθαρα στις νεαρές Αγγλίδες και πως θα αναρτηθούν στα σχολεία αφίσσες που θα προειδοποιούν: Sex: το σκέφτηκες καλά? (Sex: Are You Thinking About It Enough?).

Η εκστρατεία αυτή έχει βρεί ποικίλλες αντιδράσεις. Η Diane Lea (The Family Planning Association) δηλώνει ευτυχής με την απόφαση της κυβέρνησης, πιστεύοντας ότι πρόκειται για μια προσπάθεια καλά οργανωμένη και μελετημένη, που θα επηρεάσει θετικά τους έφηβους.

Από την άλλη πλευρά το συμβουλευτικό ινστιτούτο για θέματα εγκυμοσύμης British Pregnancy Advisory Scheme (BPAS) θεωρεί οτι τα ποσά που δαπανώνται θα ήταν πλέον αποδοτικά, αν χρησιμοποιούνταν σε ενημέρωση σε θέματα αντισύλληψης, βοηθώντας έτσι τους σεξουαλικά ενεργούς νέους να αποφύγουν την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.