ηπατιτιδες | ταχυκαρδια θεραπεια | υποβοηθουμενη ενεργητικη κινηση | μπουγάτσα θερμίδες | απονευρωση

Μέλι κατά του σταφυλοκόκκουΤο μέλι, μπορεί να αποτελέσει την απάντηση στον χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο (St. aureus), έναν από τους πλέον ανθεκτικούς λοιμογόνους παράγοντες, που προκαλεί πολλές από τις νοσοκομειακές λοιμώξεις, οι οποίες, μόνο στη Βρετανία, υπολογίζεται ότι ευθύνονται για 20.000 θανάτους ασθενών κάθε χρόνο. Αυτό υποστηρίζουν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Ερευνών του Πανεπιστημίου της Ουαλλίας, αφού τα αποτελέσματα των ερευνών τους, επιβεβαιώνουν αυτό που γνώριζαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, ότι δηλαδή το μέλι εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του μελιού είναι γνωστές εδώ και έναν αιώνα, παρ' όλο που σε αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς εχρησιμοποιείτο ως φάρμακο, χωρίς ωστόσο να έχει αναγνωριστεί η αντιμικροβιακή του δράση. Εχει πλέον αποδειχθεί ότι το μέλι αναστέλλει την ανάπτυξη σε μεγάλο φάσμα βακτηρίων ενώ υπάρχουν αρκετές αναφορές οι οποίες επιβεβαιώνουν την μικροβιοστατική και αντιμυκητιασική του δράση. Ωστόσο, για να χορηγηθεί το μέλι ως θεραπευτικός παράγοντας, είναι απαραίτητο όλες αυτές οι απόψεις να ερευνηθούν περισσότερο.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.