Μέλι κατά του σταφυλοκόκκου

Μέλι κατά του σταφυλοκόκκουΤο μέλι, μπορεί να αποτελέσει την απάντηση στον χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο (St. aureus), έναν από τους πλέον ανθεκτικούς λοιμογόνους παράγοντες, που προκαλεί πολλές από τις νοσοκομειακές λοιμώξεις, οι οποίες, μόνο στη Βρετανία, υπολογίζεται ότι ευθύνονται για 20.000 θανάτους ασθενών κάθε χρόνο. Αυτό υποστηρίζουν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Ερευνών του Πανεπιστημίου της Ουαλλίας, αφού τα αποτελέσματα των ερευνών τους, επιβεβαιώνουν αυτό που γνώριζαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, ότι δηλαδή το μέλι εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του μελιού είναι γνωστές εδώ και έναν αιώνα, παρ’ όλο που σε αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς εχρησιμοποιείτο ως φάρμακο, χωρίς ωστόσο να έχει αναγνωριστεί η αντιμικροβιακή του δράση. Εχει πλέον αποδειχθεί ότι το μέλι αναστέλλει την ανάπτυξη σε μεγάλο φάσμα βακτηρίων ενώ υπάρχουν αρκετές αναφορές οι οποίες επιβεβαιώνουν την μικροβιοστατική και αντιμυκητιασική του δράση. Ωστόσο, για να χορηγηθεί το μέλι ως θεραπευτικός παράγοντας, είναι απαραίτητο όλες αυτές οι απόψεις να ερευνηθούν περισσότερο.


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα