κοπρανα που επιπλεουν | μυλη κυηση | γυναικειο οργανο | αρρυθμιες καρδιας | καποδιστριου 44 αθηνα

Κάλτσες που δεν μυρίζουνΑοσμες κάλτσες, κατόρθωσε να κατασκευάσει ο Gang Sun, χημικός της UC Davis Textile σε συνεργασία με το Auburn Univercity της Αλαμπάμα, προσκολλώντας με μια ειδική τεχνική μόρια που περιέχουν χλώριο στις ίνες του υφάσματος. Το χλώριο με τις ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες που έχει, εμποδίζει την ανάπτυξη των μικροβίων και μυκήτων, κύρια αιτία της κακοσμίας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το ύφασμα επανακτά τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες όταν πλυθεί με χλωρίνη.

Ο Gang Sun πιστεύει ότι η ιδιότητα αυτή των υφασμάτων θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, καθώς ο ρουχισμός και τα κλινοσκεπάσματα που θα είναι κατακευασμένα με τέτοιου τύπου υφάσματα, θα μολύνεται πιο δύσκολα απο μικρόβια, ιούς και μύκητες.

Αν και οι ειδικοί στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις πιστεύουν ότι χρειάζεται ακόμα πολύ έρευνα προκειμένου να αποδειχτεί κάτι τέτοιο, οι κάλτσες του κ. Sun αναμένεται να πωλούνται στα καταστήματα από τον επόμενο χρόνο.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.