εμβολιο τετανου | ωτοδηκτική ψωρα | χαμηλη πιεση απο γυμναστικη | δυσπλασια τραχηλου συμπτωματα | aqua aerobic

Εφικτές οι μεταμοσχεύσεις ιστών από ζώα σε ανθρώπουςΑνακοινώθηκε πρόσφατα ένα σποδαίο βήμα στην επιτυχή μεταμόσχευση ζωικών ιστών σε ανθρώπους. Σε πειράματα, στα οποία κύτταρα παγκρέατος χοίρου μεταμοσχεύθηκαν σε ποντικούς, βρετανοί ερευνητές, βρήκαν τον τρόπο να εμποδίσουν την ανοσολογική αντίδραση, την αιτία δηλαδή που προκαλεί από το σώμα την απόρριψη ξένων οργάνων.

Η επιτυχία της μεταμόσχευσης οφείλεται στο γεγονός ότι δεν προκλήθηκε επίθεση από τα Τ-λεμφοκύτταρα επειδή οι ερευνητές, πριν από την μεταμόσχευση, ανοσοποίησαν τους ποντικούς , κάτι που προκάλεσε στο σώμα των ποντικών την παραγωγή ειδικών 'κατασταλτικών αντισωμάτων', τα οποία έκαναν τα Τ-λεμφοκύτταρα 'τυφλά' στα μεταμοσχευμένα κύτταρα χοίρου, χωρίς να προκαλούν την απόρριψή τους.

Το σημαντικό, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι πως τα αντισώματα που παράγονται με αυτόν τον τρόπο, καταστέλλουν την αντίδραση των Τ-λεμφοκυττάρων μόνο κατά των μεταμοσχευμένων κυττάρων, ενώ δεν επιδρούν στο υπόλοιπο ανοσολογικό σύστημα, όπως συμβαίνει με τη χρήση των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται σήμερα για να εμποδίσουν την απόρριψη των μοσχευμάτων και καθιστούν, όσους τα λαμβάνουν, ευπαθείς σε λοιμώξεις και κακοήθεις νόσους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, σύντομα θα είναι εφικτή η επιτυχής μεταμόσχευση κυττάρων παγκρέατος χοίρου σε ανθρώπους, κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού έχει αποδειχθεί ότι οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη μπορούν να θεραπευθούν με τη μεταμόσχευση παγκρεατικών κυττάρων.

Παρά τις επιφυλάξεις ότι η μεταμόσχευση ιστών και οργάνων από ζώα μπορεί να προκαλέσει νέες λοιμώξεις στους ανθρώπους, δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις ότι οι άνθρωποι, στους οποίους μεταμοσχεύθηκαν ζωικοί ιστοί, έχουν εκτεθεί σε κάποιο ζωικό ιό.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.