Το μετέωρο βήμα του ΕΣΥ

Τις τελευταίες δεκαετίες ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί ανεκπλήρωτη εθνική προτεραιότητα. Στα πλαίσια διαρθρωτικών αλλαγών σε πολλούς τομείς (εργασιακό, ασφαλιστικό, ανεργία) που προωθούνται ταχύτατα εν μέσω θερινής περιόδου, προστίθεται και το ζήτημα των αλλαγών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Με κύριους άξονες τη διοικητική αναδιοργάνωση των Νοσοκομείων και τον έλεγχο των δαπανών, αναμένονται να εξαγγελθούν μέτρα ‘σοκ’, θίγοντας τα ‘κακώς κείμενα’ στο χώρο της Υγείας, υποστηρίζουν συνεργάτες του υπουργού Υγείας κ. Αλέκου Παπαδόπουλου.

Θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη:
α) οι ανάγκες υγείας των πολιτών στα αστικά κέντρα και την περιφέρεια (ειδικά τα νησιά και τις ακριτικές περιοχές), που θα προκύψουν σαν αποτέλεσμα επισταμένης μελέτης και διαλόγου με όλους τους ενδιαφερόμενους
β) ο σαφής και δίκαιος καθορισμός των εργασιακών σχέσεων των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού (για να έχει νόημα η πιθανή πλήρης και αποκλειστική απασχόληση)
γ) η σχέση των εισφορών των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία με τις υπηρεσίες Υγείας που τους παρέχονται, που επι του παρόντος είναι προβληματική -αν μη τι άλλο- σε πολλές περιπτώσεις.

Για να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος…

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση