κρυολογημα και ταχυκαρδια | ελλειψη κορτιζονης | ανατομια βουβωνικου πορου

Το μετέωρο βήμα του ΕΣΥΤις τελευταίες δεκαετίες ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί ανεκπλήρωτη εθνική προτεραιότητα. Στα πλαίσια διαρθρωτικών αλλαγών σε πολλούς τομείς (εργασιακό, ασφαλιστικό, ανεργία) που προωθούνται ταχύτατα εν μέσω θερινής περιόδου, προστίθεται και το ζήτημα των αλλαγών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Με κύριους άξονες τη διοικητική αναδιοργάνωση των Νοσοκομείων και τον έλεγχο των δαπανών, αναμένονται να εξαγγελθούν μέτρα 'σοκ', θίγοντας τα 'κακώς κείμενα' στο χώρο της Υγείας, υποστηρίζουν συνεργάτες του υπουργού Υγείας κ. Αλέκου Παπαδόπουλου.

Θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη:
α) οι ανάγκες υγείας των πολιτών στα αστικά κέντρα και την περιφέρεια (ειδικά τα νησιά και τις ακριτικές περιοχές), που θα προκύψουν σαν αποτέλεσμα επισταμένης μελέτης και διαλόγου με όλους τους ενδιαφερόμενους
β) ο σαφής και δίκαιος καθορισμός των εργασιακών σχέσεων των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού (για να έχει νόημα η πιθανή πλήρης και αποκλειστική απασχόληση)
γ) η σχέση των εισφορών των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία με τις υπηρεσίες Υγείας που τους παρέχονται, που επι του παρόντος είναι προβληματική -αν μη τι άλλο- σε πολλές περιπτώσεις.

Για να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος...

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.