αιμοραγια στο στομαχι | απονευρωση | πνευμονια | θερμιδες ουζο | τι ειναι αιματοκριτης | αποφρακτικος ικτερος

Δορυφόροι ειδοποιούν για επιδημίεςΒιολόγοι, επιδημιολόγοι και επιστήμονες της NASA συνεργάζονται για την πρόβλεψη επιδημιών λοιμωδών νοσημάτων απο την χολέρα μέχρι την ελονοσία και απο τον ιό Χαντα μέχρι την νόσο του Lyme. Αυτό ανακοινώθηκε πρόσφατα στο συνέδριο της ’μερικανικής Ένωσης Έπιστημόνων.
Ένα παράδειγμα έδωσε η διευθυντής του προγράμματος Dr Rita Colwell. Ένας εκ των δορυφόρων της NASA ανίχνευσε περιοδική αύξηση της θερμοκρασίας του νερού επιφανείας στον κόλπο της Βεγγάλης. Σε περαιτέρω μελέτη διεπίστωσαν οτι αυτές οι αυξήσεις θερμοκρασίας σχετιζονταν με επιδημικές κρίσεις χολέρας στο Μπαγκλαντές

Αυτό συμβαίνει διότι καθώς η θερμοκρασία του νερού επιφανείας αυξάνει, αυξάνει και το πλαγκτόν και φυσικά τα συνυπάρχοντα και ενδημούντα δονάκια της χολέρας.
Τώρα αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε οτι η επιδημιολογία είναι ένα κεφάλαιο της οικολογίας.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.