φαγουρα στο σωμα | εγχειρηση χολοστεατωμα | καθε ποτε να κανω εξεταση αιματος | ηπατικα νοσηματα συμπτωματα

Το γοργόν και χάριν έχει...Απαισιόδοξα νέα, για τις γυναίκες που προβληματίζονται με το βιολογικό τους ρολόϊ, φέρνει μία νέα ερευνητική μελέτη. Σύμφωνα με αυτή οι γυναίκες που πλησιάζουν τα σαράντα είναι λιγότερο πιθανό να έχουν μία επιτυχή εγκυμοσύνη σε σύγκριση με τις νεώτερες γυναίκες.

Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού British Medical Journal (2000;320:1681-1682, 1708-1712) δημοσιεύει τις παρατηρήσεις των ερευνητών όπου σύμφωνα με τα στοιχεία τους περίπου το 20% των κυήσεων στις 35χρονες γυναίκες και περίπου 50% στις 42χρονες είναι ανεπιτυχείς. Η Anne-Marie Nybo Andersen, του Statens Serum Institut, στην Κοπεγχάγη και οι συνεργάτες της βάσισαν τις παρατηρήσεις τους σε όλες τισ γυναίκεσ που έμειναν έγκυες στην Δανία απο το 1978 μέχρι το 1992, δηλαδή συνολικά 1.200.000 κυήσεις σε 634.272 γυναίκες.

Ο κίνδυνος αποβολής κυμαινόταν απο 8,7% στις γυναίκε κάτω απο 22 ετών μέχρι 80% στις γυναίκες άνω των 48 ετών. Ο αυξημένος κίνδυνος αποβολής στις πολυ μεγάλες ηλικίες της μητέρας ήταν ανεξάρτητος απο προηγούμενες εγκυμοσύνες ή γεννήσεις.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα αυτά Η Dr Anne-Marie Nybo Andersen δήλωσε οτι η κοινωνία μας πρέπει να αναθεωρήσει την τάση της να καθυστερεί την απόκτηση παιδιών διότι υπάρχουν αφενός μεν ισχυροί βιολογικοί λόγοι αφετέρου δε οικονομοτεχνικοί που αφορούν την χρήση των συστημάτων υγείας.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.