Το γοργόν και χάριν έχει…

Το γοργόν και χάριν έχει...Απαισιόδοξα νέα, για τις γυναίκες που προβληματίζονται με το βιολογικό τους ρολόϊ, φέρνει μία νέα ερευνητική μελέτη. Σύμφωνα με αυτή οι γυναίκες που πλησιάζουν τα σαράντα είναι λιγότερο πιθανό να έχουν μία επιτυχή εγκυμοσύνη σε σύγκριση με τις νεώτερες γυναίκες.

Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού British Medical Journal (2000;320:1681-1682, 1708-1712) δημοσιεύει τις παρατηρήσεις των ερευνητών όπου σύμφωνα με τα στοιχεία τους περίπου το 20% των κυήσεων στις 35χρονες γυναίκες και περίπου 50% στις 42χρονες είναι ανεπιτυχείς. Η Anne-Marie Nybo Andersen, του Statens Serum Institut, στην Κοπεγχάγη και οι συνεργάτες της βάσισαν τις παρατηρήσεις τους σε όλες τισ γυναίκεσ που έμειναν έγκυες στην Δανία απο το 1978 μέχρι το 1992, δηλαδή συνολικά 1.200.000 κυήσεις σε 634.272 γυναίκες.

Ο κίνδυνος αποβολής κυμαινόταν απο 8,7% στις γυναίκε κάτω απο 22 ετών μέχρι 80% στις γυναίκες άνω των 48 ετών. Ο αυξημένος κίνδυνος αποβολής στις πολυ μεγάλες ηλικίες της μητέρας ήταν ανεξάρτητος απο προηγούμενες εγκυμοσύνες ή γεννήσεις.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα αυτά Η Dr Anne-Marie Nybo Andersen δήλωσε οτι η κοινωνία μας πρέπει να αναθεωρήσει την τάση της να καθυστερεί την απόκτηση παιδιών διότι υπάρχουν αφενός μεν ισχυροί βιολογικοί λόγοι αφετέρου δε οικονομοτεχνικοί που αφορούν την χρήση των συστημάτων υγείας.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση