ερπητική ουλοστοματίτιδα | αρρυθμιες καρδια | βελονισμος hlektrovelonismos | χουρμας θερμιδες | νόσος του crohn

Τεχνητό ήπαρ στο Αρεταίειο.Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ασθενής συνδέθηκε εξωσωματικά με τεχνητό ήπαρ, την περασμένη Πέμπτη στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Ο ασθενής διακομίστηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου με κεραυνοβόλο ηπατίτιδα και αφού βρέθηκε μόσχευμα έγινε την Δευτέρα η μεταμόσχευση.

Το τεχνητό ήπαρ είναι ένα εξειδικευμένο μηχάνημα, κάτι αντίστοιχο με τον τεχνητό νεφρό αλλά πολύ περισσότερο πολύπλοκο μια και το φυσιολογικό ήπαρ αποτελεί το 'βιοχημικό' εργοστάσιο του οργανισμού επιτελώντας πολλές και δύσκολες μεταβολικές εργασίες.

Ο ασθενής για να συνδεθεί με το τεχνητό ήπαρ πρέπει να εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κάθε συνεδρία διαρκεί έξι ώρες και η θεραπεία διαρκεί ως και 14 συνεχείς μέρες.

Το τεχνητό ήπαρ ανακαλύφθηκε πρίν από 4 χρόνια από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας του Λος Αντζελες κ. Δημητρίου, ήρθε στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο και τώρα δημιουργεί ελπίδες και στην Ελλάδα για τους ασθενείς που πάσχουν από πλήρη ηπατική ανεπάρκεια.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.