πολυποδα εντερου | ευερεθιστο εντερο θεραπεια | αντιμετωπιση ουρικης αρθριτιδας | θρομβωση στην κοιλια

Πάνω απο 35; Eλέγξετε το θυρεοειδήΚάθε άνθρωπος μετά την ηλικία των 35 ετών πρέπει να εξετάζεται για πιθανά προβλήματα θυρεοειδούς σύμφωνα με τις νέες οδηγίες των ιατρών . Ας σημειωθεί οτι μέχρι τώρα οι εξετάσεις για τον θυρεοειδή δεν περιελαμβανόντο στο γενικό προληπτικό έλεγχο.

O θυρεοειδής είναι ένας αδένας με σχήμα θυρεού (σημαίας) μπροστά απο τον οισοφάγο. Έχει βασική λειτουργία την ρύθμιση του μεταβολισμού. Η δυσλειτουργία του αδένα είναι κάτι το αρκετά διαδεδομένο και επηρρεάζει μέχρι και 15% των γυναικών και 7% των ανδρών. Η εξέταση αίματος που ανιχνεύει την δυσλειτουργία του θυρεοειδούς ελέγχει τρείς παραμέτρους, την τριιωδοθυρονίνη,την θυροξίνη και την ορμόνη TSH.

Στο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού Archives of Internal Medicine (2000;160:1573-1575) οι επιστήμονες υποστηρίζουν το συστηματικό περιοδικό έλεγχο του θυρεοειδούς, διότι αλλιώτικα είναι δυνατόν να μας διαφύγουν σημαντικά προβλήματα του αδένα. Συγκεκριμένα η Αμερικανική Ένωση για νοσήματα του θυρεοειδούς υιοθέτησε τον συστηματικό έλεγχο, στις οδηγίες της για την ηλικία των 35 ετών.

Σημεία υποθυρεοειδισμού περιλαμβάνουν κόπωση, αύξηση του βάρους, δυσανεξία του ψύχους μειωμένη μνήμη και κατάθλιψη. Αντίθετα στον υπερθυρεοειδισμό έχουμε δυσανεξία της ζέστης, απώλεια βάρους, νευρικότητα αλλά και εύκολη κόπωση. Αν δεν δοθεί έγκαιρα θεραπεία μπορεί να παρουσιασθούν πολύ σημαντικότερα προβλήματα. Η θεραπεία μπορεί να είναι συντηρητική ή μερικές φορές χειρουργική.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.