«Ο πωλών τοις μετρητοίς» για τα Φαρμακεία

Κατεβάζουν τα ρολά, για ασφαλισμένους και συνταξιούχους, τα φαρμακεία από 1η Ιουνίου. Από την ημέρα αυτή σταματούν να εκτελούν συνταγές γιατρών ασφαλιστικών ταμείων και οι ασφαλισμένοι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν κανονικά τα φάρμακά τους και στη συνέχεια, προσκομίζοντας την απόδειξη, θα παίρνουν τα χρήματα από το ταμείο τους.

Η απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ήρθε σαν αντίδραση στο προεδρικό διάταγμα της 9ης Μαρτίου 2000 στο οποίο προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις στους φαρμακοποιούς που χορηγούν φάρμακα χωρίς την προσκόμιση θεωρημένης συνταγής, και μάλιστα προβλέπονται πρόστιμα από 1 έως 10 εκατομμύρια, μέχρι και την καταγγελία της σύμβασης του φαρμακοποιού με τον συγκεκριμένο ασφαλιστικό φορέα για ένα χρόνο.

Οι Φαρμακοποιοί χαρακτηρίζουν το εν λόγω Διάταγμα “απαράδεκτο, πρόχειρο, μεροληπτικό και ανεφάρμοστο” και οτι δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αυξάνει τη γραφειοκρατεία, μετατρέπει τυπικές παραβάσεις σε ποινικά αδικήματα, προβλέπει ποινές μονο για τους φαρμακοποιούς, και ότι καταλύει κάθε ιδιαιτερότητα και προστασία του χώρου του Φαρμακείου επιτρέποντας σε οποιοδήποτε “ελεγκτή” να “ψάχνει” τις εγκαταστάσεις χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο ή εξουσιοδότηση.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται με αυτή την απόφαση είναι μεγάλα, αφού οι χιλιάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι επωμίζονται, χωρίς να φταίνε, το βάρος της σύγκρουσης μεταξύ δημοσίου και φαρμακοποιών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση