υπόταση | antetitaniko | λουκουμαδες μεριδα θερμιδες | ψωρα στα σκυλια θεραπεια | ποιος ειναι ο δελτοειδης μυς

«Ο πωλών τοις μετρητοίς» για τα ΦαρμακείαΚατεβάζουν τα ρολά, για ασφαλισμένους και συνταξιούχους, τα φαρμακεία από 1η Ιουνίου. Από την ημέρα αυτή σταματούν να εκτελούν συνταγές γιατρών ασφαλιστικών ταμείων και οι ασφαλισμένοι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν κανονικά τα φάρμακά τους και στη συνέχεια, προσκομίζοντας την απόδειξη, θα παίρνουν τα χρήματα από το ταμείο τους.

Η απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ήρθε σαν αντίδραση στο προεδρικό διάταγμα της 9ης Μαρτίου 2000 στο οποίο προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις στους φαρμακοποιούς που χορηγούν φάρμακα χωρίς την προσκόμιση θεωρημένης συνταγής, και μάλιστα προβλέπονται πρόστιμα από 1 έως 10 εκατομμύρια, μέχρι και την καταγγελία της σύμβασης του φαρμακοποιού με τον συγκεκριμένο ασφαλιστικό φορέα για ένα χρόνο.

Οι Φαρμακοποιοί χαρακτηρίζουν το εν λόγω Διάταγμα "απαράδεκτο, πρόχειρο, μεροληπτικό και ανεφάρμοστο" και οτι δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αυξάνει τη γραφειοκρατεία, μετατρέπει τυπικές παραβάσεις σε ποινικά αδικήματα, προβλέπει ποινές μονο για τους φαρμακοποιούς, και ότι καταλύει κάθε ιδιαιτερότητα και προστασία του χώρου του Φαρμακείου επιτρέποντας σε οποιοδήποτε "ελεγκτή" να "ψάχνει" τις εγκαταστάσεις χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο ή εξουσιοδότηση.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται με αυτή την απόφαση είναι μεγάλα, αφού οι χιλιάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι επωμίζονται, χωρίς να φταίνε, το βάρος της σύγκρουσης μεταξύ δημοσίου και φαρμακοποιών.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.