πως υποχωρει το πρηξιμο στο δοντι | εκκολπωματα | αποξηραμενα για δυσκοιλιοτητα

Αυξάνει η θνητότητα απο το κακόηθες μελάνωμαΗ χρήση αντηλιακού για τον περιορισμό της βλαπτικής επίδρασης της ηλιακής ακτινοβολίας είναι πιό απαραίτητη απο ποτέ, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Στο τελευταίο τεύχος του Journal of the National Cancer Institute (2000;92:811-818) καταγράφεται μια μεγάλη αύξηση των περιστατικών με μελάνωμα ιδιαίτερα στους ανθρώπους με ανοιχτά δέρματα την τελευταία δεκαετία.

Το μελάνωμα είναι ενα εξαιρετικά επιθετικό νεόπλασμα που προκαλείται απο τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των μελανοκυττάρων, δηλαδή των κυττάρων που εκκρίνουν μελανίνη.
Αυτά τα κύτταρα εκκρίνουν μελανίνη όταν διεγείρωνται απο τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και ετσι ‘μαυρίζουμε’. Κάποια φορά όμως η διέγερση αυτή τους οδηγεί σε απόλυτα αναρχική συμπεριφορά δηλαδή την εκδήλωση νεοπλασίας.

Ο Ahmedin Jemal και οι συνεργάτες του διεπίστωσαν οτι η αύξηση σε απόλυτους αριθμούς της νόσου ωφείλεται κυρίως στο ανδρικό φύλο. Αντίθετα ο επιπολασμός της νόσου στο γυναικείο φύλο παραμένει σταθερός.

Οι ερευνητές πιστεύουν οτι αυτό είναι αποτέλεσμα της πλημελούς ενημέρωσης που έχουν οι άνδρες για το μελάνωμα, της αποφυγής αντηλιακών καθώς και της ψευδαίσθησης ευεξίας που έχουν. Πρόσθετος λόγος είναι η καθυστερημένη ανιχνευση των μελανωμάτων απο τους άνδρες με αποτέλεσμα αυτό να έχει δώσει συχνα μεταστάσεις και κατά συνέπεια η θνητότητα του να είναι υψηλή.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.