Η έκρηξη του Βεζουβίου

Οι κάτοικοι της Πομπηίας, όταν η σκόνη και τα αέρια από την ηφαιστειακή έκρηξη χτύπησαν την πόλη, πέθαναν αυτόματα, χωρίς να έχουν το χρόνο να πανικοβληθούν ή να προστατευθούν. Αυτό είναι το συμπέρασμα Ιταλών επιστημόνων, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Nature και σύμφωνα με το οποίο, 1900 χρόνια πριν, οι Πομπηνιανοί πέθαναν από μια κατάσταση γνωστή ως κεραυνοβόλο σοκ και όχι από ασφυξία.

Ο Δρ. Alberto Incoronato του Πανεπιστημίου του Federico II στη Νάπολη, μελέτησαν 80 σκελετούς που βρέθηκαν στην καταστραμμένη πόλη και συμπέραναν ότι οι άνθρωποι βρέθηκαν σε κλάσματα δευτερολέπτου, εκτεθειμένοι σε θερμοκρασίες πάνω από 500 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που κατέστρεψε ακαριαία όλους τους μυς και τα μαλακά μόρια, τα οποία στη συνέχεια αντικαταστάθηκαν από στάχτη.

“Ολα τα μαλακά μόρια των κατοίκων της Πομπηίας εξαερώθηκαν αυτόματα, όταν εκτέθηκαν στο καυστικό κύμα και όχι από την ασφυξία λόγω της στάχτης και των αερίων από την ηφαιστειακή έκρηξη” δηλώνει ο Δρ Incoronato. Στην έκρηξη του Βεζούβιου έχασαν την ζωή τους 16.000 άνθρωποι.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση