αντιβιωση για κρυωμα | κακοηθης προστατης | αντιβιωση για πνευμονια | σχισμες αναμεσα στα δαχτυλα των ποδιων

ΠΑΣΟΚ: προσπάθεια αποστασιοποίησης από την πολιτική για τον ΕΟΠΥΥ

Άγονη σύγκρουση στο χώρο της Υγείας, που τελικά στρέφεται κατά των ίδιων των πολιτών...


Πηγή: ΠΑΣΟΚ

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Υγείας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Δυστυχώς όπως είχαμε επισημάνει αντί του δημιουργικού διαλόγου για τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.), εξελίσσεται μια άγονη σύγκρουση στο χώρο της Υγείας, που τελικά στρέφεται κατά των ίδιων των πολιτών.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί. Δεν μπορεί «το κάρο να είναι μπροστά από το άλογο».

Ο στόχος μας είναι ένας. Το πώς θα πετύχουμε την ποιοτική αναβάθμιση και την καθολικότητα των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Κι αυτό απαιτεί την μετεξέλιξη των δομών του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας σ’ ένα Εθνικό Δίκτυο για την Πρωτοβάθμια Υγεία. Φυσικά με καθορισμό των ειδικοτήτων ιατρών που είναι αναγκαίες και αξιολόγηση του προσωπικού που θα μεταφερθεί.

Ο εγκλωβισμός του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση, σε σύγκρουση για το αν και πόσες απολύσεις θα γίνουν οδηγεί σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ. Υπονομεύει κάθε μελλοντική προσπάθεια.

Ο Υπουργός οφείλει τώρα να παρουσιάσει την μελέτη και τις συνολικές προτάσεις του για το σύνολο των αλλαγών και τις ειδικότητες που χρειάζονται, και να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσεις ιατρών και προσωπικού. Έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί νηφάλια και παραγωγικά η υλοποίηση της μεταρρύθμισης.

Είναι αυτονόητο ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει από την αρχή. Ας γίνει τουλάχιστον τώρα.

Καλούμε τους ιατρούς και το προσωπικό να προσέλθουν σ’ αυτόν το διάλογο, διακόπτοντας τις κινητοποιήσεις οι οποίες επιφέρουν μεγάλη ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους.

Οι αναγκαίες αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Υγεία πρέπει να γίνουν με συναίνεση, ευθύνη και με ανοιχτά τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2018 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.