γωνια 90 μοιρων | αντιτετανικος ορος | στοματικος ερωτας προληψη | αφυδατωμενο προσωπο αιτιες

Κερδίστε τη μάχη με το χρόνο!


Χρόνος, ο αμείλικτος εχθρός...

Θεωρείται ο αμείλικτος εχθρός όλων μας και τα σημάδια που αφήνει πάνω μας έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο πώς νιώθουμε σε σχέση με τον εαυτό μας. Ευτυχώς για όλους, τα προβλήματα που δημιουργεί το πέρασμα του χρόνου στο δέρμα μας είναι δυνατό να αναστραφούν! Η αυξανόμενη γνώση και η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα της αισθητικής κάνει εφικτή την ελπίδα να κερδίσουμε τη μάχη με το χρόνο! Ενας σημαντικότατος παράγοντας στη νίκη του χρόνου είναι πώς νιώθουμε και τι σκεφτόμαστε σχετικά με αυτό. Εχει επιβεβαιωθεί πια ότι ο ψυχολογικός παράγοντας επηρεάζει σοβαρά την κατάσταση τόσο του οργανισμού όσο και την εμφάνιση του δέρματός μας.

Μην απογοητεύεστε λοιπόν καθώς συνειδητοποιείτε πως ο χρόνος περνά, γιατί πάντα υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να αντιστρέψουμε τα γεγονότα. Η σύγχρονη αισθητική μας το βεβαιώνει αυτό!

Αποδεχτείτε το χρόνο και καταστρώστε σε συνεργασία με την αισθητικό σας το πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε έτσι ώστε να συμβαδίζετε αρμονικά με τον χρόνο διατηρώντας ένα όμορφο και δροσερό δέρμα.

Να είστε συνεπείς και να τηρήσετε το πρόγραμμα που θα αποφασίσετε. Καθώς διαπιστώνετε τη φανερή βελτίωση στο πρόσωπό σας θα νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ανακούφιση και κυρίως φρεσκάδα και ανανέωση!

Πάνω από όλα μην έχετε εξωπραγματικές προσδοκίες (αν και σήμερα ακόμη και αυτές είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν). Μην συγκρίνετε το πρόσωπό σας με κάποιο άλλο. Κάθε δέρμα έχει τις δικές του δυνατότητες, ιδιαιτερότητες και χαρκτηριστικά.

Αγαπήστε το δικό σας παρέχοντάς του τη στοιχειώδη φροντίδα που χρειάζεται και θα αγαπήσει κι εκείνο εσάς δίνοντάς σας τη λάμψη και την υγεία.

Τι γίνεται με τις ρυτίδες;

Εξετάσεις που έγιναν στο μικροσκόπιο προκειμένου να δούμε τι υπάρχει στην εσωτερική επιφάνεια των τμημάτων του δέρματος που έχουν ρυτίδες, δεν αποκάλυψαν κανένα είδος βλάβης κάτω από αυτές.

Η πράξη όμως και η πείρα δείχνουν ότι στην εμφάνιση ρυτίδων δεν παίζει ρόλο μόνο η πάροδος του χρόνου αλλά υπάρχουν ορισμένες ποιότητες δέρματος που παρουσιάζουν προδιάθεση για τη δημιουργία ρυτίδων.

Ο τύπος του λεπτού δέρματος που είναι ασθενώς κερατινοποιούμενος ρυτιδώνει λίγο και με αργό ρυθμό, ενώ ο τύπος χονδρού δέρματος που κερατινοποιείται πιο γρήγορα ρυτιδώνει ή μπορεί και να ρυτιδώσει πρόωρα.

Υπάρχουν τρεις παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ρυτίδων.

Πρώτα από όλα υπάρχουν πιθανές αλλοιώσεις των ελαστικών ιστών του συνδετικού ιστού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της σταθερότητας του δέρματος - άρα τη μείωση της αντίστασής του στα αποτελέσματα των μορφασμών που κάνουμε.

Δεύτερον, υπάρχουν οι ίδιοι οι μορφασμοί που κάνουμε! Χωρίς μορφασμούς δεν θα είχαμε ρυτίδες!

Και τρίτος παράγοντας είναι η μειωμένη περιεκτικότητα του δέρματος σε νερό, που έχει όλα τα επακόλουθα ενός αφυδατωμένου δέρματος, μιας θαμπής όψης και μιας τραχιάς και κουρασμένης επιδερμίδας.

Τι μπορεί να γίνει λοιπόν;

Σε τέτοιες περιπτώσεις, πέρα από την καθημερινή χρήση καλλυντικών προϊόντων χρειάζεται η βοήθεια ειδικευμένης αισθητικού και αυτό επειδή η έδρα του γηρασμού των ιστών είναι το κυρίως δέρμα.

Η ουσιαστική ενέργεια των καλλυντικών είναι η επίδρασή τους στο επιφανειακό δέρμα με σκοπό να το διατηρήσουν απαλό και διαφανές.
Η ελαστικότητα και η πλαστικότητα του δέρματος όμως εξαρτάται από το κυρίως δέρμα και σε αυτόν τον βαθύ ιστό μόνο μια αισθητικός έχει τη δυνατότητα να φτάσει και να τον περιποιηθεί.

Αυτό επιτυγχάνεται με διάφορους τρόπους, όπως η αισθητική ιοντοφόρηση, η χρήση laser και η πλαστική χειρουργική.

Αισθητική ιοντοφόρηση

Ενας τρόπος είναι η αισθητική ιοντοφόρηση, η εισχώρηση δηλαδή δια μέσου της επιδερμίδας ενός ή περισσοτέρων ιόντων. Αυτή είναι μια σύγχρονη μέθοδος η οποία δεν έχει καμία σχέση με το θεραπευτικό ιονισμό που είναι καθαρά αρμοδιότητα των γιατρών.

Η ιοντοφόρηση επιτυγχάνεται με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος συγκεκριμένης μορφής. Το ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιείται επίσης και σε περιπτώσεις χαλάρωσης του δέρματος όπου χρειάζεται να γίνει σύσφιξη μυών μέσω της μυοπαθητικής γυμναστικής.

Laser

Η τεχνολογική εξέλιξη πέταξε στα ύψη την αισιοδοξία για την αντιμετώπιση των ρυτίδων όταν έκανε την εμφάνισή του στον χώρο της αισθητικής το laser.

Το laser έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει σε περιοχές που μέχρι τώρα ήταν δύσκολο εώς ακατόρθωτο να βρούμε τον τρόπο να επέμβουμε, όπως η περιοχή των ματιών και η περιοχή του άνω χείλους. Η διαδικασία του είναι πολύ απλή, χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες, τα αποτελέσματα εντυπωσιακά.

Πάντα όμως θα πρέπει να διενεργείται από κάποιον ειδικό που γνωρίζει τη χρήση αλλά και τους κινδύνους ενός laser.

Πλαστική χειρουργική

Ενας άλλος τρόπος διόρθωσης ρυτίδων, χαλάρωσης κλπ είναι η πλαστική χειρουργική που γίνεται με αισθητικό σκοπό. Ο τρόπος που επμβαίνει είναι πια γνωστός αλλά το μεγάλο μειονέκτημα είναι οι άπιαστες τιμές που δεν επιτρέπουν σε μια μέση γυναίκα ή άντρα να είναι σε θέση να την πραγματοποιήσει.

Τι συνιστά η αισθητική

Εκείνο που η αισθητική συνιστά είναι να φροντίζετε από νωρίς το δέρμα σας, να μην κάνετε καταχρήσεις που το βλάπτουν (κάπνισμα, ξεχνύτι, ποτό, κακή διατροφή), να χρησιμοποιείτε προληπτικά καλλυντικά προϊόντα και να έχετε καλή συνεργασία με την αισθητικό σας.

Να ελέγχετε μαζί της το δέρμα σας και να συζητάτε, αυτό μπορεί να σας γλιτώσει από πολλά στο μέλλον. Είναι καλύτερα να προλαμβάνουμε μια κατάσταση παρά να την αφήνουμε να φτάσει στο στάδιο που χρειάζεται πλέον θεραπεία. Κι αυτό ισχύει για όλους τους τομείς.

Κάνοντας σωστές και συντονισμένες κινήσεις να είστε σίγουροι ότι η μάχη με το χρόνο είναι δυνατό να μας βγάλει νικητές.
Λίγο ενδιαφέρον και πρόγραμμα για το δέρμα μας θα μας ανταμείψει ανάλογα τη στιγμή που θα το χρειαστούμε!

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2018 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.