βλεννογόνος κολιτιδα θεραπεία χρόνιες | αέρια εντέρου | αμπιλιφαι | ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

ΗΠΑ: Οι καταναλωτές αναζητούν διατροφικές πληροφορίεςΟλοένα και περισσότεροι Αμερικανοί αναζητούν πληροφορίες που αφορούν τα τρόφιμα και τη διατροφή και προσπαθούν να κάνουν αλλαγές στις διατροφικές τους συνήθειες, περισσότερo από κάθε άλλη φορά μέσα στην τελευταία δεκαετία. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την Παναμερικανική έρευνα του 2002, της Αμερικανικής Ενωσης Διαιτολογίας (ADA).

"Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι καταναλωτές δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα μηνύματα της επιστημονικής κοινότητας για υγιεινή διατροφή και προσπαθούν να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες, ιδίως τα τελευταία δύο χρόνια" δήλωσε o διαιτολόγος και εκπρόσωπος της ADA, Keith Ayoob.

Κάθε δύο χρόνια, από το 1991, η ADA πραγματοποιεί έρευνα σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του Αμερικανικού πληθυσμού σε σημαντικά θέματα που αφορούν τη διατροφή και τα τρόφιμα.

Στην τελευταία έρευνα, συμπεριλήφθηκαν και νέες ερωτήσεις για τους καταναλωτές, ενώ πολλές ερωτήσεις υποβάλλονται σε κάθε έρευνα του ADA από το 1991 και αφορούν στις αλλαγές που σημειώνονται στη διατροφική συμπεριφορά των καταναλωτών καθώς και τις γνώσεις των καταναλωτών σε θέματα που αφορούν στη διατροφή.

Στις έρευνες του ADA οι συμμετέχοντες κατηγοριοποιούνται σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τις απανατήσεις που δίνουν σε ερωτήσεις που αφορούν στη σημασία της διατροφής και της σωματική άσκησης στη ζωή τους, αλλά και το αν νιώθουν ότι κάνουν ό,τι μπορούν για την επίτευξη της υγιεινής διατροφής.

Οι τρεις αυτές κατηγορίες είναι:

1. "Ηδη το κάνω" ("I'm Already Doing It")
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα άτομα τα οποία υποστηρίζουν ότι έχουν κάνει σημαντικές αλλαγές, κατά την τελευταία δεκαετία, στις διατροφικές τους συνήθειες και ακολουθούν υγιεινή διατροφή.

Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνεται το 38% των ερωτηθέντων, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της έρευνας. Το αντίστοιχο ποσοστό στην έρευνα του 2000 ήταν 28%.

2. "Ξέρω πως πρέπει, ...αλλά" ("I Know I Should, But")
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα άτομα τα οποία γνωρίζουν το τι σημαίνει υγιεινή διατροφή και ποια τα οφέλη της, αλλά για τον ένα ή άλλο λόγο, δεν έχουν κάνει κάτι γι' αυτό.

Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνεται το 30% των ερωτηθέντων, ποσοστό που είναι το μικρότερο στην ιστορία της έρευνας. Το αντίστοιχο ποσοστό στην έρευνα του 2000 ήταν 40%.

3. "Δεν ασχολούμαι" ("Don't Bother Me.")
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν άτομα τα οποία είτε γνωρίζουν είτε όχι τα οφέλη της υγιεινής διατροφής, έχουν αποφασίσει ότι δεν ασχολούνται.

Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνεται το 32% των ερωτηθέντων, ποσοστό δεν έχει σημειώσει αλλαγή σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό στην έρευνα του 2000. Το ποσοστό αυτό στην έρευνα του 1997 ήταν 40%.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2018 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.