συκωτι ασκητης | κουακερ θερμιδες | τι ειναι τα υψισυχνα ρευματα | τρανσαμινασεσ 1000

Ελλείψεις βασικών φαρμάκων καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοίΣημαντικός αριθμός βασικών φαρμάκων που αφορά στην αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων, όπως σακχαρώδης διαβήτης, νόσος πάρκινσον, ημικρανία, υπέρταση, τα οποία μάλιστα κρίνονται και αναντικατάστατα, λείπουν πλήρως από την Ελληνική Φαρμακευτική Αγορά, σύμφωνα με καταγγελία που έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Δημήτριος Βαγιωνάς.

Κύρια αιτία του φαινομένου είναι η τιμή των φαρμάκων αυτών που είναι 3–4 φορές χαμηλότερη από την αντίστοιχη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτέλεσμα; Τα συγκεκριμένα φάρμακα να εξάγονται σε άλλες χώρες και να λείπουν από την Ελληνική αγορά, όπου δημιουργήθηκε ήδη μεγάλο πρόβλημα σε χιλιάδες ασθενείς.

Οπως εξήγησε ο κ. Δημήτριος Βαγιωνάς, ο Ε.Ο.Φ. και το Υπουργείο Υγείας, παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες του φαινομένου, από τον Π.Φ.Σ. και τον Φ.Σ. Αττικής, δεν έχει κατορθώσει να ελέγξει το γεγονός και να ομαλοποιήσει την τροφοδοσία της Ελληνικής Φαρμακευτικής Αγοράς.

Οι λύσεις που προτείνει ο Π.Φ.Σ. είναι:

- Ενεργοποίηση Υ.Φ.Ε.Τ. για την εισαγωγή ανάλογων σκευασμάτων προς ομαλοποίηση της αγοράς.

- Τιμολογιακή αντιμετώπιση των συγκεκριμένων φαρμάκων στην κατεύθυνση σχετικής εξισορρόπησης της τιμής τους, με τις τιμές της Ευρώπης.

- Έλεγχος προβλεπομένων αποθεμάτων σε φαρμακευτικές εταιρείες και κυρίως σε φαρμακαποθήκες.

Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, το οποίο έχει επιδεινωθεί και πάλι. Οι Φαρμακοποιοί, είπε ο κ. Βαγιωνάς, καλούν το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία να συμμορφωθούν με τους Νόμους και να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι Φαρμακοποιοί θα αναγκαστούν να αποφασίσουν την διακοπή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, γεγονός που θα δημιουργήσει τεράστιο κοινωνικό ζήτημα.

Το Δημόσιο, δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους λογαριασμούς για φάρμακα που χορηγήθηκαν στους ασφαλισμένους του από τον Μάιο του 2001 μέχρι σήμερα. Κυβερνητικές δεσμεύσεις, Προεδρικά Διατάγματα που επιβάλλουν την εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου εντός 30 ημερών, αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν την αξιοπιστία του Δημοσίου με τους συναλλασσόμενους με αυτό, πολίτες είναι θεωρίες χωρίς αντίκρισμα, κατέληξε ο κ. Βαγιωνάς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2018 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.