ερυθροπλακια στο στομα | πολυποδας 1 εκατοστο στο παχυ εντερο | ipatitidaa

Θαλιδομίδη κατά κακοήθους μελανώματοςΗ θαλιδομίδη, ένα φάρμακο που παλαιότερα είχε βρεθεί υπεύθυνο για πρόκληση συγγενών ανωμαλιών, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση διάφορων μορφών καρκίνου, μεταξύ των οποίων και το κακόηθες μελάνωμα.

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στο περιοδικό The New England Journal of Medicine, περιγράφεται η περίπτωση ενός ασθενή 63 ετών, ο οποίος έπασχε από αυτή τη μορφή του καρκίνου στον οποίο χορηγήθηκε θαλιδομίδη.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς ο ασθενής ανταποκρίθηκε θετικά στην θεραπεία, γεγονός που κατά κάποιο τρόπο τους εξέπληξε, καθώς μέχρι σήμερα παρόμοιες προσπάθειες δεν είχαν ανάλογα θετικά αποτελέσματα.

Οι γιατροί του Πανεπιστημίου του Saint Louis στο Μισούρι των ΗΠΑ, χρησιμοποίησαν παρ’ όλα αυτά την θαλιδομίδη, καθώς αφ’ ενός ο ασθενής δεν μπορούσε να υποβληθεί σε εγχείρηση ή σε χημειοθεραπεία και αφ’ ετέρου έχει διαπιστωθεί ότι η θαλιδομίδη μπορεί να καταπολεμήσει άλλες μορφές καρκίνου, όπως το πολλαπλό μυέλωμα, το σάρκωμα Kaposi, κ.α.

Ο Dr. Ganesh C. Kudva, επικεφαλής της ομάδας των γιατρών, επισήμανε ότι η θαλιδομίδη, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, εμποδίζει την αιμάτωση των όγκων και ταυτόχρονα ενεργοποιεί το αμυντικό σύστημα του οργανισμού.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2018 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.