τι ειναι τα οργανοφωσφορικά | ηπατικη ανεπαρκεια σκυλου | Vitamini d euerethisto entero | καρκινος μυτης

Οικονομική συμμετοχή της Ελλάδος για το κλείσιμο του ΚοζλοντούιΤο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ έχει δεσμευτεί να συνεισφέρει στο Διεθνές Ταμείο Στήριξης για την αποξήλωση του Κοζλοντούι η χώρα μας, καθώς επίσης και ποσό 2,5 εκατ. ευρώ για το έργο ανακατασκευής της "σαρκοφάγου" της μονάδας 4 του Τσέρνομπιλ, όπου έγινε το τραγικό δυστύχημα το 1986.

Οπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Εξωτερικών, η Ελλάδα στηρίζει οικονομικά τη Βουλγαρία για να κλείσει τους επικίνδυνους σφαλείς πυρηνικούς αντιδραστήρες της στο Κοζλοντούι. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, θα χορηγηθεί ποσό 1,5 εκατ. ευρώ έως το 2006.

Υπενθυμίζεται ότι η βουλγαρική κυβέρνηση υπέγραψε το Νοέμβριο του 1999 "Συμφωνητικό" με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάσει του οποίου δεσμεύεται να κλείσει οριστικά τις παλαιότερες μονάδες του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι που κρίνονται επικίνδυνες με βάση τα διεθνή κριτήρια.

Οι μονάδες 1 και 2 θα κλείσουν ως το τέλος του 2002, ενώ οι μονάδες 3 και 4 θα κλείσουν πριν από τις αρχικά προβλεπόμενες ημερομηνίες (2008 και 2010, αντίστοιχα) και η θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι ότι δεν πρέπει να είναι αργότερα από το 2006.

Η ακριβής ημερομηνία για τη διακοπή της λειτουργίας των δύο αυτών μονάδων θα αποφασιστεί στη διάρκεια του 2002, σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύτηκε να παράσχει επιχορήγηση ύψους 200 εκατ. ευρώ την περίοδο 2000-2006, από τα οποία το δεύτερο ήμισυ θα δοθεί αφού οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες για τη διακοπή λειτουργίας των μονάδων 3 και 4.

Το ποσό αυτό, όπως και οι συνεισφορές της Ελλάδας και των άλλων δωρητών, θα διατεθεί για την κάλυψη του κόστους της αποξήλωσης και για τη στήριξη του ενεργειακού τομέα της Βουλγαρίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2018 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.