πιεση της ασπρης μπλουζας | εντεριτιδα | πλαγιοσ πονοσ στο γονατο | παραπληγια | οιδιποδεια καθηλοση

Η παιδική πορνογραφία στο στόχαστρο της Ε.ΕΤην πρόταση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Αννας Καραμάνου, για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, υιοθέτησε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Οπως δήλωσε η κ. Καραμάνου είναι πολύ σημαντικό ότι η καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης των ανηλίκων, πέρασε πλέον στην πολιτική ατζέντα, και καθορίζεται νομοθετικό πλαίσιο μέσω του οποίου θα ενισχυθεί η αστυνομική και δικαστική συνεργασία των κρατών-μελών.

Σήμερα στην Ευρώπη υπάρχουν κράτη-μέλη στα οποία η σχετική νομοθεσία είτε είναι ελλιπής (Σουηδία, Δανία, Γαλλία), είτε δεν υφίσταται (Πορτογαλία και Ελλάδα σε σχέση με την παιδική πορνογραφία).

Τα σημαντικότερα σημεία στα οποία προτείνονται - μέσω της έκθεσης Καραμάνου - βελτιώσεις στην απόφαση-πλαίσιο του Συμβουλίου για πορνογραφία και παιδική εκμετάλλευση αφορούν κυρίως τον ορισμό της έννοιας "παιδιού" και "παιδικής πορνογραφίας", το όριο της ηλικίας, τις ποινές, τις αποζημιώσεις των θυμάτων και την ψυχιατρική υποστήριξη θυτών και θυμάτων.

Συγκεκριμένα, οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν ότι το όριο ηλικίας που θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως επιβαρυντικό στοιχείο και θα επισύρει ποινική καταδίκη για "σεξουαλική εκμετάλλευση" θα πρέπει να είναι η ηλικία των 16 ετών και όχι των 10 που προτείνει το Συμβούλιο.

Τονίζεται επιπλέον ότι οι χώρες-μέλη θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να θέσουν το όριο ακόμα πιο ψηλά από τα 16 κράτη. Καθορίζεται επίσης ότι οι καταδίκες δεν θα πρέπει να είναι μικρότερες των 8 ετών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.