αρθριτιδα χεριων αντιμετωπιση | ηωσινοφιλια τι ειναι | ορθοσκόπηση πως γίνεται | λοιμωξη

Η γονιδιακή Κιβωτός του ΝώεΤα ζώα ανεβαίνουν κατά ζεύγη στην τεράστια κιβωτό και ο σεβάσμιος Νώε τα υποδέχεται, κοιτώντας τις πρώτες σταγόνες της βροχής να πέφτουν, ανήσυχος για την ολοκλήρωση του Θεϊκού έργου. Οι εικόνες αυτές, χαραγμένες βαθιά μέσα μας, φαίνεται ότι σήμερα αλλάζουν. Ετσι, επιστήμονες ντύνονται Νώε, τα υπόγεια εργαστήρια του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας των ΗΠΑ μετατρέπονται σε κιβωτό και δείγματα ζώων, τα οποία φυλάσσονται σε υγρό άζωτο και μέσα σε δοχεία από ανοξείδωτο ατσάλι, παίζουν το ρόλο του εκπροσώπου του κάθε είδους. Η αποκωδικοποίηση του γενετικού κώδικα και η μετατροπή της βιολογίας από επιστήμη που στηρίζεται στην παρατήρηση, σε επιστήμη που μελετά και εξηγεί τη γενετική εξέλιξη, κάνει δυνατή αυτή την πραγματοποίηση αυτής της γενετικής κιβωτού του 2.000 μΧ.

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη ΝΑΣΑ με ένα εκατομμύριο δολλάρια, προβλέπει, αρχικά, τη 'φιλοξενία' 70.000 είδη ζώων. Η ιδιοτυπία αυτής της φιλοξενίας έγκειται στο γεγονός ότι δεν πρόκειται για αληθινά ζώα, αλλά για τμήματα ιστών - δέρμα, νύχια κλπ -τα οποία θα διατηρηθούν σε υγρό άζωτο και σε εννέα δοχεία από ανοξείδωτο ατσάλι.

Πρόκειται για την πιο συστηματική προσπάθεια διαφύλαξης του επίγειου θησαυρού: τα δείγματα αυτά θα φυλαχθούν και θα χρησιμέψουν για την παρατήρηση και την ερμηνεία από μεταγενέστερες γενιές, δίνοντας παράλληλα και τη δυνατότητα κλωνοποίησης κάποιων ειδών που απειλούνται άμεσα με εξαφάνιση.

Ο αντιπρόεδρος του Μουσείου, Μάικλ Νόβατσεκ, δηλώνει ότι η συλλογή αυτή είναι μια σημαντική κληρονομιά, η οποία θα αποτελέσει μια ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών για τις γενιές που έρχονται. Μάλιστα, αν και θεωρεί την κλωνοποίηση μια τεχνητή προσέγγιση διάσωσης των ζώων, πιστεύει ότι προσφέρει μια ασφαλιστική δικλείδα, στην περίπτωση εκτεταμένης καταστροφής των βιοτόπων.

Ενα από τα πρώτα δείγματα ζώων που πρόκειται να τοποθετηθούν σε αυτήν τη σύγχρονη κιβωτό είναι αυτό της ... βδέλλας. Ενα μικροσκοπικό, αλλά αξιοθαύμαστο πλάσμα, που τείνει να εξαφανιστεί από την Ευρώπη και του οποίου οι αντιπηκτικές ιδιότητες του αίματος έχουν εγείρει την έντονη επιστημονική περιέργεια.

Ο τελικός στόχος του Μουσείου είναι η συλλογή ενός εκατομμυρίου δειγμάτων από ζώα. Για να επιτευχθεί αυτό, το Ιδρυμα πρόκειται να συνεργασθεί ευρέως με ζωολογικούς κήπους.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2018 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.