ολικη γαστρεκτομη στομαχου | οστα μυτης | συμπτωματα ρηξης μηνισκου | οξεία πυώδης αμυγδαλίτιδα | επιπεφυκότας

Ανδρες στα πρόθυρα νευρικής κρίσηςΟ άνδρας, ο οποίος παραμένει προσκολλημένος στα παραδοσιακά οικογενειακά πρότυπα, κινδυνεύει να παρουσιάσει ψυχολογικά προβλήματα και να μην είναι ευτυχισμένος από το γάμο του, σε περίπτωση που η γυναίκα του φέρνει περισσότερα χρήματα στο σπίτι. Αντίθετα, δεν φαίνεται να απασχολεί τις γυναίκες το αν κερδίζουν περισσότερα ή λιγότερα χρήματα από τους άνδρες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας που έγινε από το πανεπιστήμιο του Harvard στη Βοστόνη και σύμφωνα με την οποία, η ταχύτατη κατάργηση κάποιων παραδοσιακών ρόλων στην κοινωνία, έχει τον αντίκτυπό της μέσα στην οικογένεια.

Στην πρώτη μελέτη σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, η οποία διήρκεσε δυο χρόνια, μετείχαν 286 ζευγάρια, όπου και ο άνδρας και η γυναίκα, κέρδιζαν χρήματα από την εργασία τους. Από τα ζευγάρια αυτά, το 66% των ανδρών έδιναν μεγάλη αξία στο ποσό των χρημάτων που κέρδιζαν, θεωρώντας το επιβεβαίωση του ανδρικού τους ρόλου μέσα στο σπίτι.

Αυτοί οι άνδρες παρουσίασαν μια αρνητική διάθεση στις ερωτήσεις σχετικά με το γάμο τους και την εργασία της γυναίκας τους, δείχνοντας στην καλύτερη περίπτωση αμηχανία και στη χειρότερη περίπτωση επιθετικότητα.

Σκέψεις όπως "κάτι λείπει από την ζωή μου" ή "τώρα που η γυναίκα μου δεν με χρειάζεται, μια εξωσυζυγική της σχέση είναι πιθανή", ήταν στην ημερήσια διάταξη. Το αποτέλεσμα ήταν, αυτοί οι άνδρες να είναι περισσότερο ευάλωτοι και να κινδυνεύουν να πέσουν πιο εύκολα σε κατάθλιψη.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι άνδρες που είχαν δεχθεί το νέο στάτους, βίωναν μια πιο ήρεμη οικογενειακή ζωή. Οι γυναίκες από την άλλη πλευρά δείχνουν να μην ενδιαφέρονται για το ποιος κερδίζει τα περισσότερα.

Ανέφεραν δε, ότι θα εκτιμούσαν περισσότερο τους άνδρες εκείνους που ασχολούνται αρκετά με τη φροντίδα των παιδιών και συνεισφέρουν ικανοποιητικά στην από κοινού λύση όλων των οικογενειακών προβλημάτων.

Με βάση την έρευνα, το ποσοστό των γυναικών που κερδίζουν τουλάχιστον το ίδιο ποσό χρημάτων με τους άνδρες τους, αυξήθηκε την τελευταία τριετία κατά 10%, φθάνοντας το ποσοστό του 33%, σε σχέση με το 23% που ήταν το 1997.

Σύμφωνα με τη Δρ. Rosalind Chait Barnett, υπεύθυνη της έρευνας," η μη εύκολη προσαρμογή του άνδρα στα νέα δεδομένα, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο γάμο και να οδηγήσει στην εμφάνιση ανδρικής κατάθλιψης".

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.