μυλη κυηση | αι ρηξη καρδιας | σπανακοπιτα λιπος | ανατομια σωματος φωτογραφιες | Στεφανιαια

Sex και εγκυμοσύνη


Πολλές γυναίκες ανησυχούν για το αν το σεξ είναι ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχουν σοβαροί λόγοι ώστε να μην συνεχίσει η γυναίκα να έχει φυσιολογική σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της κύησης. Και αυτό γιατί το πέος δεν προχωρά πέρα από τον κόλπο. Οι μύες του τράχηλου και ο βλεννώδης υμένας ο οποίος δημιουργείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προστατεύουν τέλεια τη μήτρα.

Κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής επαφής, μπορεί να παρατηρηθούν συσπάσεις. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι ανησυχητικό. Η εγκυμονούσα απλώς πρέπει να βρει μια αναπαυτική θέση για λίγο μέχρι οι συσπάσεις να ηρεμήσουν.

Σε περίπτωση που μια γυναίκα είχε προηγουμένως ιστορικό αποβολών, καλό θα είναι να συμβουλευθεί τον γιατρό της. Πολλοί γυναικολόγοι πιστεύουν ότι είναι προτιμότερο να αποφεύγεται η σεξουαλική επαφή, ιδιαίτερα σε γυναίκες με ιστορικό αποβολής ή σε γυναίκες που έχουν εμφανίσει αιμορραγία.

Ενα άλλο πρόβλημα είναι ο τρόπος της σεξουαλικής επαφής. Λόγω των σωματικών αλλαγών όπως το μέγεθος της κοιλιάς και η τάση των μαστών το ζευγάρι αναγκάζεται να τροποποιήσει τις συνήθειές του. Από πολλούς προτιμάται η στάση στο πλάι. Επίσης σε άλλες περιπτώσεις η είσοδος του πέους στον κόλπο είναι περισσότερο από το συνηθισμένο επώδυνη.

Υπάρχουν ζευγάρια τα οποία αποφασίζουν να μην έχουν καμμία σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. ’λλωστε δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να εκφράσει ο ένας σύντροφος στον άλλο την αγάπη του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.