Sex και εγκυμοσύνη

Πολλές γυναίκες ανησυχούν για το αν το σεξ είναι ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχουν σοβαροί λόγοι ώστε να μην συνεχίσει η γυναίκα να έχει φυσιολογική σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της κύησης. Και αυτό γιατί το πέος δεν προχωρά πέρα από τον κόλπο. Οι μύες του τράχηλου και ο βλεννώδης υμένας ο οποίος δημιουργείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προστατεύουν τέλεια τη μήτρα.

Κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής επαφής, μπορεί να παρατηρηθούν συσπάσεις. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι ανησυχητικό. Η εγκυμονούσα απλώς πρέπει να βρει μια αναπαυτική θέση για λίγο μέχρι οι συσπάσεις να ηρεμήσουν.

Σε περίπτωση που μια γυναίκα είχε προηγουμένως ιστορικό αποβολών, καλό θα είναι να συμβουλευθεί τον γιατρό της. Πολλοί γυναικολόγοι πιστεύουν ότι είναι προτιμότερο να αποφεύγεται η σεξουαλική επαφή, ιδιαίτερα σε γυναίκες με ιστορικό αποβολής ή σε γυναίκες που έχουν εμφανίσει αιμορραγία.

Ενα άλλο πρόβλημα είναι ο τρόπος της σεξουαλικής επαφής. Λόγω των σωματικών αλλαγών όπως το μέγεθος της κοιλιάς και η τάση των μαστών το ζευγάρι αναγκάζεται να τροποποιήσει τις συνήθειές του. Από πολλούς προτιμάται η στάση στο πλάι. Επίσης σε άλλες περιπτώσεις η είσοδος του πέους στον κόλπο είναι περισσότερο από το συνηθισμένο επώδυνη.

Υπάρχουν ζευγάρια τα οποία αποφασίζουν να μην έχουν καμμία σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. ’λλωστε δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να εκφράσει ο ένας σύντροφος στον άλλο την αγάπη του.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση