προωρος τοκετος θεραπεια | πολυποδας | κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις | ερπησ

Εμπάργκο της ΕΕ σε ζώα, κρέατα και γάλα, από τη ΒρετανίαΤο εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα ζώντα ζώα, το κρέας και το γάλα από τη Βρετανία, έπειτα από την εμφάνιση αφθώδους πυρετού θα διατηρηθεί χωρίς αμφιβολία για πολλές εβδομάδες, δήλωσε ο επίτροπος κ. Ν. Μπιρν, αρμόδιος για την προστασία των καταναλωτών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την απαγόρευση των εξαγωγών ζώντων ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων βρετανικής προέλευσης τουλάχιστον μέχρι την 1η Μαρτίου. Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε από την πλευρά της, το κλείσιμο των συνόρων στις εξαγωγές τέτοιων προϊόντων, έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων αφθώδους πυρετού σε σφαγείο του Εσσεξ, στη νοτιο-ανατολική Αγγλία.

Ο Ντέιβιντ Μπιρν δήλωσε οτι είναι επείγον να προσδιορισθεί η προέλευση των κρουσμάτων αυτών, αλλά αρνήθηκε να ενοχοποιήσει πιθανές παράνομες εισαγωγές ζώων από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως καταγγέλλουν ορισμένοι βρετανοί συνδικαλιστές του αγροτικού τομέα. Η Ρωσία διέκοψε τις εισαγωγές βρετανικού χοιρινού, ενώ οι κτηνιατρικές υπηρεσίες έλαβαν εντολή να εντείνουν τους ελέγχους σε όλα τα εισαγόμενα κρέατα.

Η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε επίσης τη διακοπή των εισαγωγών χοιρινού και αρνίσιου κρέατος καθώς και θηραμάτων από τη Βρετανία. Στο μεταξύ, το υπουργείο Γεωργίας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι για την πρόληψη της εξάπλωσης του αφθώδους πυρετού μεταξύ των ζώων, επέβαλε καραντίνα σε ζώνη πέντε μιλίων γύρω από άλλο ένα σφαγείο στη νότια Βρετανία, μετά τον εντοπισμό ενός άρρωστου ταύρου.

Επίσης οι βρετανικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να αποφεύγουν τους περιπάτους στην εξοχή, απαγόρευσαν το αγαπημένο σπορ των Βρετανών, το κυνήγι, και οι αγρότες απολυμαίνουν τις εισόδους των αγροκτημάτων τους. Ο αφθώδης πυρετός είναι δυνατόν να μεταδοθεί από τα ζώα στους ανθρώπους, χωρίς όμως να θέτει σε σοβαρό κίνδυνο της υγεία τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2018 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.