κετοξέωση συμπτωματα | τι οργανο βρισκεται κατω απο το δεξι στηθοσ | φυσημα στενωσης αορτης

Μειώστε τα λιπαρά... μην τα καταργείτεΟι δίαιτες με πολύ χαμηλά κορεσμένα λιπαρά μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για ένα συγκεκριμένο τύπο εγκεφαλικού επεισοδίου σε γυναίκες. Αυτό επισημαίνουν Αμερικανοί επιστήμονες από τη σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Harvard. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από την πολυετή έρευνα Nurses Health Study, η οποία διαξάγεται σε 85.000 γυναίκες στις ΗΠΑ από το 1980. Μέχρι το 1996 οι γυναίκες, οι οποίες βρέθηκαν να καταναλώνουν πολύ χαμηλά κορεσμένα λιπαρά (περίπου 20 γραμμάρια ημερεσίως), είχαν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο να υποστούν ένα συγκεκριμένο τύπο εγκεφαλικού επεισοδίου, σε σχέση με τις γυναίκες που κατανάλωναν κορεσμένα λιπαρά με μέτρο (25-36 γραμμάρια ημερεσίως). Ο αυξημένος αυτός κίνδυνος ήταν κυρίως σε γυναίκες που είχαν και υψηλή πίεση.

Η κατανάλωση χαμηλών λιπαρών και γενικότερα ένα διαιτολόγιο, στο οποίο τα λιπαρά δεν ξεπερνούν το 30-40% της ημερήσιας προσλαμβανόμενης ενέργειας, θα πρέπει να αποτελεί στόχο του γενικού πληθυσμού. Μάλιστα τα κορεσμένα λιπαρά δε θα πρέπει να ξεπερνούν το 10% της ημερήσιας προσλαμβανόμενης ενέργειας. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας αναφέρονται σε πολύ χαμηλή κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών. Θα πρέπει λοιπόν το διαιτολόγιο να περιέχει τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων, προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες για όλα τα θρεπτικά συστατικά. Συγκεκριμένα τα κορεσμένα λιπαρά, βρίσκονται κυρίως στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης αλλά και σε πολλά προϊόντα όπου το προστιθέμενο λίπος είναι ζωικής προέλευσης, όπως για παράδειγμα το βούτυρο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2018 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.