στιγμα μεσογειακης αναιμιας | στοματιτιδα | φυσιολογικες θερμοκρασιες σωματος | πολυποδας | δυσπνοια

Οι νυχτερινές δουλειές αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.Οι γυναίκες που κάνουν νυχτερινές εργασίες μπορεί να παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μεγάλης μελέτης που έγινε στη Δανία υπό την αιγίδα του ινστιτούτου για την επιδημιολογική έρευνα του καρκίνου και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Epidemiology.. Συγκεκριμένα, μελετήθηκαν 7035 γυναίκες ηλικίας 30-54 ετών με καρκίνο του στήθους και διεπιστώθηκε ότι αυτές που εργάζονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν 1,5 φορά μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού από τις εργαζόμενες κατά τη διάρκεια της ημέρας και ότι αυτός ο κίνδυνος γίνοταν μεγαλύτερος όσο μεγαλύτερη ήταν η διάρκεια της εργασίας.

Σύμφωνα με τον δρ. Γιόννι Χάνσεν, τον υπεύθυνο της έρευνας, η αιτία για αυτή τη συσχέτιση είναι ακόμη άγνωστη. Μελέτες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, συσχετίζουν την εμφάνιση του καρκίνου και τις γυναίκες που εργάζονται τη νύχτα με την κατανάλωση μεγαλύτερων ποσοτήτων αλκοόλ, έναν γνωστό παράγοντα κινδύνου. Ακόμη έχουν γίνει κάποιες συσχετίσεις ανάμεσα στον καρκίνο του μαστού και στο τεχνητό φως. Το τεχνητό φως προκαλεί χαμηλότερα επίπεδα μελανιτονίνης τα οποία φαίνεται ή ότι προκαλούν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων ή προκαλούν αύξηση παραγωγής οιστρογόνων, η οποία έχει ευρέως συνδεθεί με τον καρκίνο του μαστού.

Ο καθ. Γκόρντον Μακ Βι, διευθυντής της εκστρατείας για την έρευνα για τον καρκίνο, σχολιάζοντας την παραπάνω έρευνα δήλωσε ότι "τα συμπεράσματα της έρευνας δεν είναι πολύ σαφή και η αύξηση του κινδύνου δεν είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο, είναι αρκετά μεγάλη μελέτη για να μπορέσουμε να την αγνοήσουμε".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2018 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.