εμετος αιμα | σκληροδερμα διαγνωση | αυστραλιανο αντιγονο αρνητικο | μερη σωματος κατω δεξια | πολυμυοσίτιδα

Φάτε σοκολάτα χωρίς ενοχέςΕίτε το πιστεύετε είτε όχι υπάρχουν κάποιοι λόγοι, που μας επιτρέπουν να τρώμε σοκολάτα, χωρίς ενοχές. Στην πραγματικότητα, ορισμένες σοκολάτες όχι μόνο δεν πειράζουν, αλλά αντιθέτως κάνουν και καλό. Ας αναιρέσουμε ορισμένους γνωστούς μύθους. Η σοκολάτα δεν δημιουργεί ακμή. Η σοκολάτα δεν είναι γεμάτη καφεϊνη. Δεν έχει τα επίπεδα της καφεϊνης που υπάρχουν στον καφέ και στο τσάι, αλλά περιέχει κάποιες άλλες διεγερτικές ουσίες. Αλλά το καλύτερο όλων είναι ότι η σοκολάτα διεγείρει την σεροτονίνη, μία ορμόνη, που έχει την ιδιότητα να εξυψώνει τη διάθεση και μας κάνει να νιώθουμε ευτυχισμένοι.

Τα κακά νέα βέβαια είναι ότι η σοκολάτα περιέχει πολλά λιπαρά και θερμίδες. Ορισμένοι ειδικοί προτείνουν σε ανθρώπους που επιθυμούν να κάνουν θεραπεία με σοκολάτα, χωρίς ταυτόχρονα να καταστρέψουν το διαιτολόγιό τους, να προτιμήσουν να καταναλώσουν σοκολάτα ρόφημα. Τα περισσότερα λιπαρά στο κακάο έχουν αφαιρεθεί κατά την επεξεργασία του, με αποτέλεσμα μία κουταλιά κακάο να περιέχει μόλις 16 θερμίδες και λιγότερο από το 30% αυτών των θερμίδων προέρχονται από λίπος. Φυσικά αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει ένα άλλοθι, που θα μας επιτρέψει να καταναλώνουμε όσο κακάο θέλουμε, αλλά απλώς από τις διαπιστώσεις αυτές προκύπτει ότι μπορούμε, χωρίς ενοχές, να καταναλώνουμε κακάο με μέτρο, κάθε φορά που επιθυμούμε να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας, χωρίς διατροφικές επιβαρύνσεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2018 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.