ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΕΡΟΤΑΣ | στενωση πυλωρου | πολυχονδριτιδα | αυστραλιανο αντιγονο | Πνεύμοθώρακας

Οποιος ελέγχει τα γονίδια θα ελέγχει και τον 21ο αιώναΟ έλεγχος των γονιδίων θα καθορίσει την πραγματική εξουσία στον 21ο αιώνα, επισήμανε σε διάλεξη που έδωσε στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, μετά από πρωτοβουλία της Greenpeace, ο κ. Jeremy Rifkin ο παγκοσμίου φήμης Αμερικανός επιστήμονας, συγγραφέας και φιλόσοφος, ένας από τους 150 ανθρώπους που επηρεάζουν στις ΗΠΑ την αμερικανική πολιτική. Η τεχνολογική, εμπορική, πολιτική και κοινωνική διάσταση της χρήσης των νέων τεχνολογιών αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση, με την οποία έρχεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα, καθώς πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο τρόπους χρήσης τους.

Υπάρχει η σκληρή οδός, που έχουν επιλέξει πολλοί παριστάνοντας το θεό, ως αρχιτέκτονες μιας δεύτερης γένεσης, χωρίς να λάβουν υπόψη όλες τις δεοντολογικές, ηθικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται. Υπάρχει και η ήπια οδός, την οποία και θα πρέπει να επιλέξουμε, με τη χρήση της νέας αυτής επιστήμης, ως θεματοφύλακες και προστάτες της, ώστε να εντάξουμε καλύτερα τις ανθρώπινες ανάγκες στις εξελικτικές προϋποθέσεις. Μία οδός, η οποία μπορεί να αποδειχθεί και πιό κερδοφόρα από εμπορική άποψη χωρίς να δημουργήσει μη αντιστρέψιμες ζημίες.

Όποιος ελέγχει τα γονίδια θα ελέγχει και τον 21ο αιώνα. Και το κλειδί σε αυτό είναι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τόνισε ο κ. Ρίφκιν. Κάθε φορά που απομονώνεται ένα γονίδιο, κατοχυρώνεται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας: πχ το γονίδιο του καρκίνου του μαστού κλπ. Τελειώνοντας την ομιλία του ο κ. Ρίφκιν, επισήμανε ότι εάν δεν αντισταθούμε, μέσω των κυβερνήσεων, σε αυτή την τάση, σε μία δεκαετία θα έχουμε το καθένα από τα βασικά αυτά γονίδια ως πνευματική ιδιοκτησία μιας ομάδας εταιρειών ή των εκπροσώπων τους στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2018 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.