μαιευτικη παραλυση ανω ακρου | οπισθιοι μηριαιοι μυς | 15 πιεση | ελλειψη τριχοφυιας στο προσωπο | εχινόκοκκος

Ο ευνουχισμός εφαρμοζόταν και στην Νορβηγία414 άνθρωποι ευνουχίστηκαν στην Νορβηγία από το 1934 έως το 1969, στα πλαίσια ενός προγράμματος αντιμετώπισης ασθενών με ψυχιατρικά προβλήματα, διανοητικά καθυστερημένων, ομοφυλόφιλων και ατόμων που ήταν ένοχοι σεξουαλικών εγκλημάτων. Οπως δήλωσε ο ιστορικός Περ Xάαβε που ερεύνησε τα νορβηγικά ιατρικά αρχεία, ο ευνουχισμός γινόταν αρχικά με σκοπό να αποτραπούν τα σεξουαλικά εγκλήματα, αλλά γρήγορα έλαβε ευρύτερο χαρακτήρα. Οι περισσότεροι ευνουχισμοί έγιναν την περίοδο 1948-1950. Πολλά από τα θύματα αυτής της πρακτικής ήταν κάτω των 20 ετών, ενώ πολλοί ήταν άνδρες ομοφυλόφιλοι.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός κοριτσιού 15 μόλις ετών, από το οποίο αφαιρέθηκαν οι ωοθήκες επειδή, σύμφωνα με την υγειονομική υπηρεσία, παρουσίαζε «έντονη σεξουαλική τάση». Ανάλογες πρακτικές είχαν εφαρμοστεί –και μάλιστα σε πολύ πιο μεγάλη έκταση- στην Σουηδία, όπου στο διάστημα 1935 – 1975 63.000 άνθρωποι ευνουχίστηκαν, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για τη βελτίωση της φυλετικής καθαρότητας του σκανδιναβικού έθνους!

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.