βακτηριαιμικη πνευμονια συμπτωματα | http://www.care.gr/post/344/diadermiki-viopsia-ipatos

Οι Ελληνίδες αδιαφορούν για το test PapΤο μικρότερο ποσοστό στην Ευρώπη κατέχουν οι Ελληνίδες σε ότι αφορά την τακτική τους εξέταση με το τεστ Παπανικολάου, με αποτέλεσμα ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, να κατέχει την τρίτη θέση από άποψη συχνότητας, μεταξύ των καρκίνων που πλήττουν τον γυναικείο πληθυσμό. Αντίθετα, στις χώρες όπου οι γυναίκες κάνουν τακτικά το τεστ, όπως για παράδειγμα στις ΗΠΑ, τα ποσοστά εμφάνισης αυτής της μορφής του καρκίνου, τείνουν να μηδενιστούν.

Τα παραπάνω στοιχεία δόθηκαν στην δημοσιότητα, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε με αφορμή το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δεικτών Καρκίνου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στον Γ. Ν. Παπανικολάου, ο οποίος επινόησε το ομώνυμο τεστ, χάρη στο οποίο σώζονται εκατομμύρια γυναίκες κάθε χρόνο.

Το τεστ Παπανικολάου (γνωστό και σαν test Pap) είναι μια ανώδυνη κυτταρολογική εξέταση η οποία ανιχνεύει προκαρκινικές αλλοιώσεις του τραχήλου της μήτρας, σε στάδιο που η θεραπεία είναι ριζική κι έχει καθιερωθεί διεθνώς ως προληπτική εξέταση

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δεικτών Καρκίνου κ. Δ. Σκάρλος, επισήμανε ακόμη την σπουδαιότητα που έχουν οι διάφοροι δείκτες, ουσίες που περιέχονται στο αίμα και σε διάφορα όργανα του σώματος, οι οποίες μπορούν να δώσουν σαφείς απαντήσεις για την συμπεριφορά του καρκίνου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2018 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.