ενα κιλο ποσες θερμιδες ειναι | κρυο ουρα | εμβολιο αντιτετανικο στα 25 | σκωληκοειδίτιδα

Προορισμός μας η μονογαμίαΗ σεξουαλική συμπεριφορά των διαφόρων ειδών, σε συνάρτηση με το αν πρόκειται για μονογαμικά ή πολυγαμικά είδη, σχετίζεται και με τις δυνατότητες του αμυντικού συστήματος των οργανισμών ενός συγκεκριμένου είδους, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια. Σε εκείνα τα πρωτεύοντα θηλαστικά, στα οποία τα θηλυκά εναλλάσουν περισσότερο τους συντρόφους τους, ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα τους είναι πολύ μεγαλύτερος, ακριβώς επειδή ο κίνδυνος για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα είναι πιο αυξημένος, γεγονός που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο αμυντικό τους σύστημα. Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν από σχετική μελέτη μίας ομάδος με επικεφαλής τον Charles Nunn, που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. Σύμφωνα με δηλωσεις του κ. Nunn, ‘Υπάρχει μεγάλη σχέση ανάμεσα στον υψηλό αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα και στην αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα με ποικίκους συντρόφους, στα υγιή ζώα. Οσο πιο μονογαμικά είναι ορισμένα είδη τόσο λιγότερα λευκά αιμοσφαίρια διαθέτουν’.

Επομένως, όπως προέκυψε από την έρευνα, σε αντίθεση με την εντύπωση που δίνουν ορισμένες σαπουνόπερες ότι υπάρχει έμφυτη κλίση στο ανθρώπινο είδος να δημιουργεί εφήμερες και περιστασιακές σχέσεις, σύμφωνα με τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων, που υπάρχει στο αίμα μας, προκύπτει ότι έχουμε δημιουργηθεί με την πρόβλεψη να είμαστε μονογαμικοί. Η έρευνα αυτή περιελάμβανε μεταξύ άλλων συγκρίσεις πληροφοριών, που συγκεντρωνόντουσαν επί 20 έτη και αφορά σε μελέτες σχετικά με τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιριών, που έγιναν για 41 πρωτεύοντα είδη.

Οι έρευνες έγιναν σε ένα είδος πιθήκου, του οποίου τα θηλυκά ζευγαρώνουν με περισσότερα από 10 αρσενικά ημερησίως, Ο κ. Nunn δήλωσε ότι ‘Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας υποδηλώνουν ότι τα πλέον σεξουαλικά δραστήρια είδη έχουν αυξήσει πολύ το αμυντικό τους σύστημα, σαν ένα αμυντικό μηχανισμό ενάντια στις ασθένειες. Αυτό θέτει σε πολύ κοντινή σχέση την επανάσταση της σεξουαλικής συμπεριφοράς με την επανάσταση του αμυντικού συστήματος’.

Οι ερευνητές επίσης συνέκριναν και άλλους κοινωνικούς παράγοντες και παράγοντες συμπεριφοράς, οι οποίοι ενδεχομένως να επιηρεάζουν το αμυντικό σύστημα των ζώων, όπως για παράδειγμα η αυξημένη πληθυσμιακή πυκνότητα, η οποία μεγαλώνει τον κίνδυνο έκθεσης σε ασθένειες, ή και οι διάφοροι παθογόνοι παράγοντες του περιβάλλοντος των ζώων. Παρόλα αυτά όμως οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η έντονη σεξουαλική εναλλαγή συντρόφων επηρεάζει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων πολύ περισσότερο από όλους τους άλλους παράγοντες.

Ο κ. John Gittleman, καθηγητής βιολογίας του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, δήλωσε ότι ‘Αναμέναμε να δούμε μία συσχέτιση ανάμεσα στον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων και στην ποικιλία διαφόρων οικολογικών παραγόντων και παραγόντων συμπεριφοράς, αλλά τελικά η σεξουαλική δραστηριότητα απεδείχθη ο βασικός παράγοντας, που επηρεάζει τον τρόπο ανάπτυξης του αμυντικού συστήματος’.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος ο τρόπος με τον οποίο η σεξουαλική συμπεριφορά κατευθύνει τόσο έντονα το αμυντικό σύστημα αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, είναι πιο κοινές και συνήθεις στη φύση από ότι θεωρούσαμε μέχρι τώρα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2018 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.