εντερο και κνιδωση | ερυθρομυκίνη κατά την εγκυμοσύνη | κενωσεις | τριπλεξ κροταφικης αρτηρια

Ηλεκτρονική κάρτα με πλήρες ιατρικό ιστορικόΜε μια «έξυπνη» ηλεκτρονική κάρτα, η οποία θα περιέχει όλα τα στοιχεία που αφορούν την υγεία του κατόχου της, θα εφοδιαστούν 6000 άτομα κάθε ηλικίας. Η κάρτα αυτή θα δίνει πολύτιμες πληροφορίες στους γιατρούς, σε περίπτωση εισαγωγής σε κάποιο νοσοκομείο ή σε κάποιο κέντρο πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 270 εκατομμυρίων δραχμών, που χρηματοδοτείται μέσω του Leader II. Σε αυτή την πρώτη φάση, ένα δίκτυο 150 υπολογιστών, που θα αποτελέσει την υποδομή για την καθιέρωση της ατομικής κάρτας ασθενούς, θα εγκατασταθεί σε 9 Κέντρα Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Θέρμη Θεσσαλονίκης θα αποτελεί το κέντρο αυτού του δικτύου και ήδη έχουν εγκατασταθεί 12 τερματικά, ο «σέρβερ» του δικτύου και τα προγράμματα ιατρικού φακέλου ασθενούς. Στη δεύτερη φάση του προγράμματος τα Κέντρα Υγείας θα μπορούν να συνδεθούν με τα νοσοκομεία Πολυγύρου και «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης γαι αξιοποίηση της τηλεϊατρικής. Στόχος του προγράμματος είναι αφ΄ ενός η πρόληψη και η παρακολούθηση της υγείας αγροτικών και απομονωμένων πληθυσμών και αφ΄ετέρου η αποσυμφόρηση των μεγάλων περιφερειακών νοσοκομείων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2018 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.