φαρυγγικα στομια πόσα είναι | ασπιρινη και στιγμα | φυματιωση | χαμηλο λιπος και περιοδος

Η τεχνολογία σύμμαχος για τους Ολυμπιονίκες της ζωήςΤο τέλος της Παραολυμπιάδας ανέδειξε εκτός από Ολυμπιονίκες των αγωνισμάτων και της ζωής, νικήτρια και την τεχνολογία στην αποκατάσταση συγκεκριμένων προβλημάτων. Συμμετείχε μια νέα γενιά αθλητών, με αρθρώσεις υψηλής τεχνολογίας και μεταλλικά άκρα, που τους επέτρεψε να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες και να σημειώνουν νέα ρεκόρ. Οι Παραολυμπιακοί αγώνες, είναι ένα αθλητικό γεγονός, που έλαβε χώρα αυτό το μήνα στο Sydney και αφορούσε αθλητές με προβλήματα αναπηρίας. Όπως οι περισσότεροι αθλητές, έτσι και αυτοί έχουν ατσάλινα νεύρα, αλλά δεν είναι μόνο τα νεύρα τους ατσάλινα! Τα πόδια τους είναι κατασκευασμένα με υλικά, εμπνευσμένα από τη NASA, δηλαδή με ίνες άνθρακα και τιτάνιο. Τα τεχνητά γόνατά τους στηρίζονται στις αρχές της υδραυλικής. Αποτελούνται από υλικά, με τα οποία κατασκευάζονται τα αεροπλάνα, και παρά το γεγονός ότι δεν είναι εμφανίσιμα, το αποτέλεσμα είναι εξίσου καλό με τα ανθρώπινα πόδια, ενδεχομένως και καλύτερο. Μοιάζουν πολύ στο σχεδιασμό τους με τα πόδια ενός τσιτάχ (άγριο ζώο της ζούγκλας). Αυτή η τεχνολογική επανάσταση έχει μετατρέψει τους ανθρώπους με προβλήματα αναπηρίας σε υπεραθλητές, εφάμιλλους στην ταχύτητα, στη δύναμη και στην ευλιγισία, με τους υπόλοιπους αθλητές, που διαθέτουν μέλη με οστά και μύες.

Η προσθετική έχει κάνει απίστευτες προόδους τα τελευταία χρόνια. Στη δεκαετία του 1940 τα τεχνητά μέλη ήταν πολύ βαριά, παρά το γεγονός ότι κατασκευάζονταν από αλουμίνιο. Τώρα πλέον η προσθετική αποτελεί τόσο τέχνη όσο και επιστήμη. Κάθε πόδι φτιάχνεται κατά παραγγελία και σχεδιάζεται για το βάρος και το ύψος του συγκεκριμένου ατόμου, που το χρειάζεται, ενώ για την κατασκευή της υποδοχής, τοποθετείται ειδικό απαλό θερμοπλαστικό, γύρω από το υπάρχον μέλος του ατόμου αυτού. Το μέλος αυτό επιτρέπει στους αθλητές να κάμπτουν τους μύες τους, ενώ ειδική αναρροφητική διάταξη βοηθάει το πόδι να εφαρμόσει σφιχτά, δίνοντάς τους την αίσθηση ότι αυτό έχει κολλήσει επάνω τους και δεν πρόκειται να φύγει ακόμη και εάν πέσουν.

Οι Παραολυμπιακοί αγώνες γίνονται στο ίδιο στάδιο με τους Ολυμπιακούς και προσελκύουν μεγάλο αριθμό αθλητών. Στους φετινούς αγώνες έλαβαν χώρα 4.000 αθλητές από 120 χώρες. Όλοι τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο δυνατούς και πιο γρήγορους ανθρώπους τους κόσμου και φυσικά στους πιο αφοσιωμένους. Αλλά υπάρχει ένα εμπόδιο, που ακόμα και η πιο μεγάλη εκπαίδευση δεν μπορεί να ξεπεράσει. Το κόστος. Εάν εξαιρέσει κανείς τους πρώτους αθλητές, για τους οποίους υπάρχουν χορηγοί, που καλύπτουν το κόστος του εξοπλισμού τους, για τους περισσότερους αθλητές οι αναπηρικές καρέκλες αγώνων και τα ειδικά πόδια από ίνες άνθρακα κοστίζουν μια περιουσία. Μια περιουσία, την οποία όμως καταβάλουν, γιατί υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία δεν αποτιμώνται, όπως η αυτοεκτίμηση και ο αυτοσεβασμός.

Σήμερα υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία πριν από λίγα χρόνια ήταν ασύλληπτα. Και όσο η επιστήμη αναπτύσσεται και βελτιώνεται τόσο ολοένα και περισσότεροι αθλητές με αναπηρικά προβλήματα θα πηγαίνουν όλο και πιο μακρυά, όλο και πιο γρήγορα. Και ποιος ξέρει, ίσως μία μέρα οι άνθρωποι αυτοί κατορθώσουν να τρέχουν πιο γρήγορα, να πηγαίνουν πιο μακρυά και να ανεβαίνουν πιο ψηλά από κάθε άλλο αρτιμελή άνθρωπο, δίνοντας για άλλη μια φορά ένα καταπληκτικό μάθημα δύναμης ψυχής!

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2018 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.