εκτακτη συστολη της καρδιας | βυθοσκοπηση ματιου | παχαινει το τσιπουρο

Πορνογραφία


Άλλες ονομασίες

Pornography

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Η αναπαράσταση με λέξεις ή εικόνες της ερωτικής συμπεριφοράς, που αποσκοπεί στην πρόκληση ερωτικής διέγερσης, τις περισσότερες φορές με άσεμνο και αισχρό τρόπο.

Ψυχολογικές επιδράσεις της πορνογραφίας

Το πορνογραφικό υλικό τις περισσότερες φορές είναι επιβλαβές και έχει αρνητική επίδραση στον τρόπο με τον οποίο οι έφηβοι και οι άνδρες αντιλαμβάνονται την γυναίκα και τη σεξουαλικότητα της. Πολλοί άνδρες άλλωστε που καταναλώνουν πορνογραφικό υλικό σταδιακά αποδέχονται πολλούς μύθους που αφορούν κυρίως το βιασμό της γυναίκας (π.χ ότι πολλές γυναίκες απολαμβάνουν τον βιασμό).
Οι σεξουαλικά επιθετικές συμπεριφορές που περιγράφονται μέσα στα έντυπα αυτά τείνουν να εδραιώσουν τη σεξουαλική κακοποίηση και τη χρήση βίας και παρ΄όλα αυτά υποστηρίζονται από τη κοινωνία καθώς οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με αυτό το υλικό σε οποιαδήποτε μορφή έχουν κερδοφόρα αποτελέσματα.
Η πορνογραφία διαστρέφει την αλήθεια για την ομορφιά και ιερότητα της σεξουαλικής επαφής.

Παιδιά και πορνογραφία

Αν η πορνογραφία σε οποιαδήποτε μορφή (τηλεόραση, περιοδικά, ροζ τηλέφωνα ακόμα και μέσα από τη διαφήμιση) είναι επιβλαβής για τους ενήλικες, για τα παιδιά αποτελεί μορφή κακοποίησης.
Η επαφή τους με το υλικό αυτό ειδικά σε πρώιμες ηλικίες δύναται να προκαλέσει συναισθηματικές διαταραχές. Η διέγερση πρόωρης σεξουαλικής δραστηριότητας, η ανάπτυξη μη ρεαλιστικών στάσεων απέναντι στο σεξ και στις σχέσεις των δυο φύλων και η υπονόμευση των οικογενειακών αξιών είναι λίγες μόνο από τις αρνητικές επιδράσεις που υφίστανται τα παιδιά τα οποία εκτίθενται σε πορνογραφικό υλικό.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.