η τρυπα του οζοντος και οι επιπτώσεις της | εμετοσ με σκουρο χρωμα | calcarea phosphorica ομοιοπαθητικο

Ομοφυλοφιλία


Άλλες ονομασίες

Homosexuality, homosexual, gay, lesbians

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Ομοφυλόφιλος είναι εκείνος που έλκεται από ένα σύντροφο του ίδιου φύλου με τον εαυτό του. Ενώ κάποιοι ομοφυλόφιλοι δεν έλκονται από άτομα του αντίθετου φύλου, πολλοί από αυτούς έχουν ετεροφυλικές φαντασιώσεις και έλκονται σεξουαλικά από άτομα του αντίθετου φύλου.

Πρωτόγονες Κοινωνίες

Η ομοφυλοφιλία φαίνεται να υπάρχει από της αρχή της ανθρώπινης ύπαρξης, μέσα στις πρωτόγονες κοινωνίες. Μελέτες δείχνουν ότι η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά του εφήβου γινόταν αποδεκτή ως μεταβατικό στάδιο από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Έτσι η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά επιβραβευόταν ως εκδήλωση ανδρικής σεξουαλικότητας.

Αρχαία Ελλάδα

Η ζωή στην αρχαία Ελλάδα και η ελληνική μυθολογία κυριαρχείται από την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά, που εκδηλώνεται άφοβα και σαν απόδειξη ανδρείας και γενναιότητας. Ο Πλάτων αναφέρει ότι ο καλύτερος στρατός ήταν εκείνος που είχε ζευγάρια ομοφυλόφιλων εραστών, γιατί ήταν οι καλύτεροι μαχητές και η αγάπη που είχαν ο ένας για τον άλλον τους ενέπνεε και τους έκανε πιο δυνατούς.

Από τον Μεσαίωνα έως τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Από τον Μεσαίωνα και μέχρι τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο οι πουριτανικές, έντονα αυταρχικές και συντηρητικές αντιλήψεις των κοινωνιών της Ευρώπης και της Αμερικής διαμόρφωσαν την σεξουαλική συμπεριφορά των ανθρώπων, απαγορεύοντας, διώκοντας, και θανατώνοντας τους ανήθικους και αμαρτωλούς ομοφυλόφιλους, στιγματίζοντας ομοφυλοφιλία. Ειδικότερα ο σκοταδισμός του Μεσαίωνα, με την απάνθρωπη δίωξη της θρησκευτικότητας που η καθολική εκκλησία επέβαλε, καταδικάζει την ομοφυλοφιλία και την θεωρεί διαβολική υπόθεση, εξοντώνοντας κάθε έκφραση και αίσθηση ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς. Σε αυτήν την αντίληψη συνέβαλαν και τα απολυταρχικά καθεστώτα, που θέσπισαν αυστηρότατους νόμους για την ομοφυλοφιλία.

Ψυχιατρική και Ομοφυλοφιλία

Η ψυχιατρική με την σειρά της πολέμησε την ομοφυλοφιλία, που την είχε εντάξει μέσα στις ψυχικές παθήσεις, για να την αποβάλει από την ψυχοπαθολογία μόλις μετά το 1980, οπότε η Αμερικάνικη Ψυχιατρική Εταιρεία δεν την συμπεριέλαβε στην 3η έκδοση του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου και των Ψυχικών Διαταραχών (DSM). Τελικά, το DSM III R διέγραψε οριστικά την λέξη ομοφυλοφιλία, ενώ ο όρος «Ομοφυλοφιλία δυστονική προς το Εγώ» μετατράπηκε σε σεξουαλική διαταραχή, όπου υπάρχει «επίμονη και έντονη ενασχόληση του ατόμου για το σεξουαλικό του προσανατολισμό». Αυτό σημαίνει πιο απλά ότι πλέον η ομοφυλοφιλία δεν θεωρείται ψυχιατρική πάθηση και ότι ο ομοφυλόφιλος δεν αντιμετωπίζεται ως ψυχικά άρρωστος.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.