αποφυγη εκτακτων συστολων και διαχειριση | ακροαστικα | τομη περιτονιτιδας | σοκολατα και ευερεθιστο εντερο

Εφαψιομανία


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Πρόκειται για μία διαταραχή την οποία κατά κανόνα την συναντάμε στον ανδρικό πληθυσμό και περιλαμβάνει επανειλημμένες, έντονες σεξουαλικές φαντασιώσεις ή και πράξεις που αφορούν το άγγιγμα και το τρίψιμο πάνω σε ένα άτομο το οποίο δεν συναινεί.

Χαρακτηριστικά εφαξιομανίας

Η εφαψιομανία αρχίζει συνήθως στην εφηβεία και έχει μεγαλύτερη ένταση στην ηλικία των 15 - 25 ετών. Η συμπεριφορά αυτή συνήθως συμβαίνει σε μέρη με πολύ κόσμο όπως τα τρένα, τα λεωφορεία κ.α. όπου το άτομο προσπαθεί να τρίψει τα γεννητικά του όργανα πάνω στα οπίσθια ή τους μηρούς του θύματος. ’λλη μορφή αυτής επαφής είναι όταν ο δράστης αγγίζει με τα χέρια του το σώμα (κυρίως τα γεννητικά όργανα ή το στήθος).

Αιτίες

Η ανώριμη αυτή μορφής σεξουαλικής συμπεριφοράς πολλές φορές εκφράζει τη δειλία ενός ατόμου για την ολοκληρωμένη σύναψη ερωτικών σχέσεων και τον φόβο του για το αντίθετο φύλο. Κατά την ψυχαναλυτική θεωρία, οπως και οι υπόλοιπες σεξουαλικές παρεκκλίσεις έχει τη βάση της στην διαστρεβλωμένη ταύτιση με τον γονέα του αντίθετου φύλου.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.