καρκινωμα ορθου | αερια αιματος | λευκο εξογκωμα στη γλωσσα | εμβολιο πνευμονιοκοκκου παρενεργειες

Τρανβεστισμός


Άλλες ονομασίες

Transvestism, transvestite, παρενδυσία

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Στον τρανβεστισμό το άτομο επιθυμεί να ντύνεται με ρούχα του αντίθετου φύλου.

Χαρακτηριστικά τρανβεστισμού

Ο τρανβεστισμός χαρακτηρίζεται από την επίμονη και επαναλαμβανόμενη τάση και φαντασίωση του ατόμου να ντύνεται με ρούχα του αντίθετου φύλου (π.χ. φορέματα, φούστες, κλπ). Ο τρανβεστισμός παρατηρείται μόνο στους άνδρες, ίσως επειδή για γυναίκες είναι αποδεκτό να χρησιμοποιούν ενδύματα με τα οποία ντύνονται και οι άνδρες (π.χ. κουστούμια).

Στον τρανσβεστισμό τυπικά το άτομο διατηρεί μια συλλογή γυναικείων ρούχων και τα φορά όταν είναι μόνο, συχνά αυνανιζόμενο χρησιμοποιώντας διάφορες φαντασιώσεις. Σε πολλές περιπτώσεις, το άτομο ντύνεται και δημόσια με γυναικεία ρούχα και πιο σπάνια τα γυναικεία ρούχα είναι το κύριο ντύσιμό του.

Η δυσφορία με το φύλο του δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει. Ο τρανσβεστισμός συνήθως αρχίζει στην εφηβεία.

Ιστορικά στοιχεία

Πολλές περιπτώσεις τρανσβεστισμού αναφέρονται στην ιστορία. Ο βασιλιάς της Γαλλίας Ερρίκος ο Τρίτος, ο οποίος βασίλευσε από το 1574 έως το 1589, ντυνόταν δημόσια γυναικεία και επιθυμούσε να του συμπεριφέρονται σαν να ήταν γυναίκα. Η Ιωάννα της Λορένης (1412-1431) είχε τα μαλλιά της κουρεμένα κοντά και προτιμούσε να ντύνεται ανδρικά.

Διαφορές τρανσβεστισμού με τρανσεξουαλισμό.

Ο τρανσβεστισμός διαφέρει από τον τρανσεξουαλισμό. Οι τρανσεξουαλικοί επιθυμούν να αλλάξουν τα γεννητικά τους όργανα, να ζήσουν ως μέλη του αντίθετου φύλου και δεν βιώνουν ερωτική διέγερση όταν ντύνονται με ρούχα του αντίθετου φύλου. Αντίθετα κατά τον τρανσβεστισμό, το άτομο διεγείρεται ερωτικά φορώντας γυναικεία ρούχα αλλά συνεχίζει να αναγνωρίζει τον εαυτό του ως μέλος του βιολογικού φύλου του.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.