νεογέννητο με αιμορραγια | rhksh mhtras | περιαρθριτιδα ωμου | ακτινικη χειλιτιδα | βλεννα στα κοπρανα

Ηδονοβλεψία


Άλλες ονομασίες

Voyeurism, σκοποφιλία

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Ηδονοβλεψία ονομάζεται η ερωτική συμπεριφορά κατά την οποία η προτιμούμενη ή η αποκλειστική μέθοδος ερωτική διέγερσης είναι η παρακολούθηση άλλων ατόμων ενώ είναι γυμνοί, ξεντύνονται ή κάνουν έρωτα.

Είναι επιβλαβής η ηδονοβλεψία;

Η ηδονοβλεψία μπορεί να μην είναι σωματικά επιβλαβής αλλά αναμφίβολα βλάπτει αθώους ανθρώπους αφού παραβιάζει την ιδιωτική τους ζωή. Ο ηδονοβλεψίας κατασκοπεύει συνήθως άγνωστους ανθρώπους, μέσα από παράθυρα, πόρτες, σε δημόσιες τουαλέτες, πάρκα, παραλίες, αυτοκίνητα, κλπ.

Συμπεριφορά του ηδονοβλεψία

Ο ηδονοβλεψίας γενικά δεν επιθυμεί καμιά ερωτική συνεύρεση με τους ανθρώπους που παρακολουθεί και δεν διεγείρεται ερωτικά παρακολουθώντας ερωτικά, δημόσια θεάματα (strip-tease shows), γυμνιστές, ή διαβάζοντας πορνογραφικά περιοδικά και παρακολουθώντας ταινίες ερωτικού περιεχομένου. Η ερωτική διέγερση εξαρτάται από το γεγονός ότι το άτομο που παρατηρεί δεν γνωρίζει ότι παρακολουθείται. Συνήθως ο ηδονοβλεψίας φεύγει όταν τα θύματά του τον ανακαλύψουν. Παρόλα αυτά, σε μερικές περιπτώσεις, αφού αισθανθεί έντονη διέγερση εμφανίζεται, επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα και ζητά από το θύμα να τον αγγίξει. Σπάνια έχουν αναφερθεί περιπτώσεις όπου ο ηδονοβλεψίας προσπάθησε να αναγκάσει το θύμα να προβεί σε ερωτική πράξη μαζί του.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.