Πρόωρη εκσπερμάτωση

Άλλες ονομασίες

Πρόωρη εκσπερμάτιση

Σύντομη περιγραφή – ορισμός

Πρόωρη εκσπερμάτωση είναι η πολύ σύντομη αποβολή σπέρματος από το πέος ή η μη ικανότητα αναβολής της εκσπερμάτωσης για αρκετό χρόνο.

Παράγοντες που ευνοούν την πρόωρη εκσπερμάτωση

Το άγχος της απόδοσης, η εχθρότητα προς τις γυναίκες, οι βιαστικές σεξουαλικές εμπειρίες, οι συζυγικές διαφορές, η υπερβολική κούραση, η σεξουαλική επαφή με έναν καινούριο σύντροφο και η ηλικία του άνδρα είναι παράγοντες που ευνοούν στην εμφάνιση της πρόωρης εκσπερμάτωσης.

Ψυχολογικά προβλήματα

Η πρόωρη εκσπερμάτωση μπορεί να δημιουργήσει πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Η αίσθηση που έχει ο άνδρας ότι αδυνατεί να ικανοποιήσει την σύντροφο του είναι ικανή να του προκαλέσει μεγάλη αγωνία για τον ανδρισμό του ή και για τη σεξουαλική του ικανότητα. Η κατάσταση αυτή επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τη γυναίκα όπου αρχικά θέλει να βοηθήσει τον σύντροφο της αλλά έπειτα αρχίζει και κουράζεται και απογοητεύεται από το γεγονός ότι δεν μπορεί να απολαύσει μία ολοκληρωμένη σεξουαλική εμπειρία.

Πολλοί άνδρες με το άγχος τους ότι μπορεί να εκσπερματώσουν πιο γρήγορα από όσο θα ήθελαν, δημιουργούν ή επιδεινώνουν μόνοι τους το πρόβλημα αυτό.
Χρήσιμη πάντως είναι επίσκεψη σε ειδικό (ανδρολόγο) για να αποκλειστούν τυχόν οργανικά αίτια.

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα