χοληστερινη | σπασιμο πλευρων συμπτωματα | εγχειρηση σκωληκοειδίτιδας | περικαρδιτιδα | καρφιδα

Πρόωρη εκσπερμάτωση


Άλλες ονομασίες

Πρόωρη εκσπερμάτιση

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Πρόωρη εκσπερμάτωση είναι η πολύ σύντομη αποβολή σπέρματος από το πέος ή η μη ικανότητα αναβολής της εκσπερμάτωσης για αρκετό χρόνο.

Παράγοντες που ευνοούν την πρόωρη εκσπερμάτωση

Το άγχος της απόδοσης, η εχθρότητα προς τις γυναίκες, οι βιαστικές σεξουαλικές εμπειρίες, οι συζυγικές διαφορές, η υπερβολική κούραση, η σεξουαλική επαφή με έναν καινούριο σύντροφο και η ηλικία του άνδρα είναι παράγοντες που ευνοούν στην εμφάνιση της πρόωρης εκσπερμάτωσης.

Ψυχολογικά προβλήματα

Η πρόωρη εκσπερμάτωση μπορεί να δημιουργήσει πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Η αίσθηση που έχει ο άνδρας ότι αδυνατεί να ικανοποιήσει την σύντροφο του είναι ικανή να του προκαλέσει μεγάλη αγωνία για τον ανδρισμό του ή και για τη σεξουαλική του ικανότητα. Η κατάσταση αυτή επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τη γυναίκα όπου αρχικά θέλει να βοηθήσει τον σύντροφο της αλλά έπειτα αρχίζει και κουράζεται και απογοητεύεται από το γεγονός ότι δεν μπορεί να απολαύσει μία ολοκληρωμένη σεξουαλική εμπειρία.

Πολλοί άνδρες με το άγχος τους ότι μπορεί να εκσπερματώσουν πιο γρήγορα από όσο θα ήθελαν, δημιουργούν ή επιδεινώνουν μόνοι τους το πρόβλημα αυτό.
Χρήσιμη πάντως είναι επίσκεψη σε ειδικό (ανδρολόγο) για να αποκλειστούν τυχόν οργανικά αίτια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.