εξωεντερικεσ εκδηλωσεισ ελκωδουσ κολιτιδασ | πονος δωδεκαδακτυλου | λεύκωμα ούρων 24ώρου εγκυμοσυνη

Δονητές


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Πρόκειται για μηχανικές συσκευές που χρησιμεύουν στην πρόκληση ερωτικής διέγερσης που θα οδηγήσει σε οργασμό. Πολλές φορές αναφέρονται και σαν συσκευές μασάζ, ενώ χρησιμοποιούνται και από σεξοθεραπευτές για την αντιμετώπιση της γυναικείας ψυχρότητας.

Ιστορικά στοιχεία

Στην αρχαιότητα κατρασκευάζονταν δονητές με την μορφή ομοιωμάτων πέους από διάφορα υλικά, όπως χρυσό, ασήμι και ελεφαντόδοντο αλλά και πιο φτηνά υλικά όπως ξύλο ή κερί. Αναφορά σε ομοιώματα πέους έχουμε σε αρχαίες ελληνικές κωμωδίες καθώς και σε παραστάσεις πολλών αρχαίων πολιτισμών.

Είδη Δονητών

Οι δονητές διακρίνονται ανάλογα με την μορφή τους σε κατηγορίες που αφορούν είτε την είσοδο στον κόλπο ή στον πρωκτό, είτε την διέγερση των εξωτερικών γεννητικών οργάνων. Λειτουργούν συνήθως με μπαταρίες που δίνουν την απαραίτητη ενέργεια για την πρόκληση δονήσεων στα μηχανικά μέρη. Συνήθως τα ομοιώματα πέους κατασκευάζονται από ελαστική σιλικόνη και πωλούνται σε ειδικά καταστήματα(sex shops)

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.